Ianis Hagi, lăudat de presa scoțiană. Care a fost motivul

Ianis Hagi, lăudat de presa scoțiană. Care a fost motivul
Ianis Hagi a început „cu dreptul” colaborarea cu noul antrenor de la Rangers, olandezul Giovanni van Bronckhorst

Ianis Hagi, lăudat de presa scoțiană. Internaționalul român a devenit titular de la venirea olandezului Giovanni van Bronkchorst pe banca tehnică. După ce a fost decisiv în partida din Europa League, de joi, cu Sparta Praga, Ianis Hagi a început pe teren și meciul cu Livingstone, din campionat. Chiar dacă nu a înscris, jocul lui a fost apreciat de jurnaliștii britanici.

Ianis Hagi, lăudat de presa scoțiană

Ianis Hagi are parte de un debut favorabil al antrenorului Giovanni van Bronkchorst pe banca celor de la Rangers. Mijlocașul de 23 de ani a fost folosit titular în primele două partide disputate cu înlocuitorul lui Steven Gerrard la cârma trupei din Ibrox Park

Joi, Ianis Hagi a fost unul dintre jucătorii decisivi în partida din Europa League, contra celor de la Sparta Praga, câștigată cu 2-0. A oferit pasa primului gol, înscris de Morelos și a fost înlocuit în minutul 65 după ce, la finalul primezi reprize primise un cartonaș galben.

Tenacitatea sa a dus la primul gol al lui Morelos, apoi a oferit o diagonală superbă lui Aribo care a ratat. Avertizat (n.r. – cu cartonaș galben) pentru un fault la Krejci chiar înainte de pauză a fost schimbat, ulterior. Totuși, jocul lui a arătat strălucitor”, au scris cei de la The Scottish Sun.

Care a fost motivul

Ianis Hagi a intrat din primul minut și în meciul de duminică, din campionat, disputat în deplasare, contra celor de la Livingston. Rangers a învins cu 3-1 prin golurile marcate de Arfield (minutul 8), Aribo (16) și Sakala (78), în timp ce pentru gazde a înscris Anderson, în minutul 30.

Ianis Hagi a jucat 73 de minute, fiind deosebit de util echipei. Chiar dacă nu a înscris, nici nu a oferit vreo pasă decisivă, el a fost considerat unul dintre cei mai buni de pe teren. Chiar dacă nu toate pasele i-au ieșit perfect, rangersreview.co.uk a scris că „în general, a utilizat bine mingea. A știut când trebuie să accelereze ritmul jocului. A reușit câteva ruperi de ritm. A fost aproape de un gol remarcabil din rabona (n.r. – procedeu tehnic prin care mingea e lovită cu unul dintre picioare trecut prin spatele piciorului de bază”.

Potrivit statisticilor SofaScore, Hagi a fost notat cu 7,2, reușind 4 pase-cheie, două șuturi spre poartă și două intercepții. Ianis Hagi este din nou în atenția unor mari cluburi europene. După cei de la Lyon, și Roma condusă de Jose Mourinho și-a remanifestat interesul pentru mijlocașul român. În campionatul Scoției, Rangers este lider, având 33 de puncte după primele 14 meciuri ale acestei stagiuni. În următoarea etapă, campioana din Premiership va juca miercuri, 1 decembrie, de la ora 21:45, pe terenul celor de la Hibernian.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI