Vești bune pentru Ianis Hagi. Ce planuri are noul antrenor de la Rangers cu el

Vești bune pentru Ianis Hagi. Ce planuri are noul antrenor de la Rangers cu el
Ianis Hagi ar urma să ocupe un rol și mai important în viziunea tactică a noului antrenor de la Rangers

Vești bune pentru Ianis Hagi. Internaționalul român se află în fața unei premiere: prima partidă pe care o va disputa sub comanda noului antrenor de la Rangers, olandezul Giovanni van Bronkchorst. În ultima întâlnire, cea din Cupa Ligii, Ianis Hagi a fost introdus abia în minutul 69 de către interimarul David McCallum. Joi, în schimb, van Bronkchorst este așteptat să debuteze pe bancă în partida contra celor de la Sparta Praga, din Europa League.

Vești bune pentru Ianis Hagi

Ianis Hagi este în pragul unei premiere la Rangers. Joi, în partida cu Sparta Praga din Europa League, va debuta pe banca tehnică noul antrenor al campioanei Scoției. Olandezul Giovanni van Bronkchorst a fost numit principal după plecarea lui Steven Gerrard la Aston Villa, în Premier League.

Ianis Hagi nu a fost folosit decât 20 de minute în ultima partidă, cea din semifinalele Cupei Ligii, pierdută cu 1-3 în fața celor de la Hibernian. Alegerea interimarului David McCallum a fost taxată aspru de presa scoțiană.

Personal, credeam că e o misiune ușoară. Te uiți la o echipă care marcase zece goluri în ultimele două meciuri și alegi aceeași 11 jucători, nu? Ei bine, conform staff-ului interimar lucrurile nu stau așa. L-au titularizat pe Morelos în locul unui atacant care marcase două hattrick-uri.

De asemenea, l-a trimis pe Ianis Hagi pe bancă, o decizie surprinzătoare după evoluțiile bune din ultima perioadă și una care a împiedicat echipa să spargă defensiva aglomerată a lui Hibs”, a scris editorialistul publicației Vital Football.

Ce planuri are noul antrenor de la Rangers cu el

O dată cu instalarea lui van Bronkchorst pe bancă, situația lui Ianis Hagi se pare că se va schimba. Conducerea clubului l-a anunțat, în primul rând, pe olandez, că se va putea baza pe tot lotul până la finalul sezonului. Aceasta înseamnă că niciun fotbalist nu va fi vândut în iarnă, nici măcar la Aston Villa, unde Steven Gerrard și-ar fi dorit măcar 3 dintre foștii săi elevi. Printre ei, s-a vehiculat și numele lui Ianis Hagi.

Dar, românul s-ar putea bucura de un rol nou în așezarea tactică de la Rangers. Fiul „Regelui” era utilizat mai mult pe banda dreaptă a ofensivei, în sistemul ”4-3-3” folosit de Gerrard. Ianis juca, totodată, și rolul unui pasator decisiv, el fiind cel mai bun în topul „assisturilor”, în sezonul trecut.

Acum, conform publicației britanice Daily Record, van Bronckhorst va trece la un ”4-2-3-1”, așezarea sa preferată. Ianis Hagi ar urma să primească un rol esențial în acest sistem, unul mai apropiat de cel jucat de tatăl său, Gică Hagi, de veritabil număr 10. ”Ryan Jack va face pereche cu Glen Kamara la baza compartimentului median, cu Ianis Hagi ocupând rolul de număr 10”, a scris sursa citată, înainte de meciul cu Sparta Praga din grupele Europa League, de joi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI