Presa din Scoția, la picioarele lui Ianis Hagi. Ce au scris jurnaliștii britanici despre român

Presa din Scoția, la picioarele lui Ianis Hagi. Ce au scris jurnaliștii britanici despre român
Ianis Hagi a avut o evoluție apreciată în partida din Europa League contra celor de la Sparta Praga

Presa din Scoția, la picioarele lui Ianis Hagi. Ce au scris jurnaliștii britanici despre român, după partida câștigată în Europa League, scor 2-0, contra Spartei Praga. Debutul pe banca tehnică a olandezului Giovanni van Bronkchorst a fost încununat cu succes. Internaționalul român a început meciul ca titular și avut un aport decisiv la primul gol.

Presa din Scoția, la picioarele lui Ianis Hagi

Presa din Scoția, la picioarele lui Ianis Hagi. Internaționalul român a avut parte de o perioadă destul de tulbure la Rangers. După plecarea tehnicianului Steven Gerrard la Aston Villa, se părea că Ianis Hagi va merge pe urmele acestuia. Unele publicații britanice au scris că Stevie G dorește ca în iarnă să aducă la noua sa formație din Premier League câțiva jucători pe care se baza și la Rangers.

Ianis Hagi era trecut pe „lista lui Gerrard” pentru Aston Villa. Dar, după instalarea lui Giovanni van Bronkchorst, conducerea lui Rangers l-a asigurat pe olandez că niciun jucător nu va pleca în pauza de iarnă. Dar statutul mijlocașului român rămăsese incert, mai ales după ce nu fusese titular în partida din semifinalele Cupei Ligii. Sosirea noului tehnician îi dădea speranțe lui Ianis Hagi, văzut ca un adevărat număr 10 în viitoarea așezare a echipei.

Ce au scris jurnaliștii britanici despre român

Ianis Hagi a impresionat presa din Scoția. Și asta după ce, înaintea partidei cu Sparta Praga, de joi, din Europa League, unii jurnaliști dădeau ca sigură netitularizarea lui. Dar van Bronkchorst a ales să înceapă cu român încă din primul minut. Iar opțiunea a fost deosebit de inspirată.

Ianis Hagi a fost decisiv la primul gol, marcat de Morelos în minutul 15. Fiul „Regelui” a reușit, cu un efort uriaș, să îi paseze din alunecare atacantului columbian care a finalizat faza. Mai mult, Ianis a reușit o altă pasă superbă, cîteva minute mai târziu, dar Aribo a ratat dintr-o poziție clară. Din păcate, înaintea terminării primei reprize, Ianis a văzut un galben de la arbitrul partidei pentru un fault la Krejci.

„Jocul lui a arătat strălucitor”

Ianis Hagi a început și cea de-a doua repriză, dar a fost schimbat în minutul 65, cu Patterson. Evoluția sa i-a entuziasmat, însă, pe jurnaliștii scoțieni. Chiar dacă i-au acordat nota 6, la fel ca majorității jucătorilor lui Rangers, aceștia au descris în cuvinte frumoase evoluția românului.

Tenacitatea sa a dus la primul gol al lui Morelos, apoi a oferit o diagonală superbă lui Aribo care a ratat. Avertizat (n.r. – cu cartonaș galben) pentru un fault la Krejci chiar înainte de pauză a fost schimbat, ulterior. Totuși, jocul lui a arătat strălucitor”, au scris cei de la The Scottish Sun.

Morelos, care a făcut „dubla” în minutul 49, a fost singurul notat cu 8 în aceeași publicație. Cu această victorie, Rangers este sigură că va continua în Europa League. Lyon, câștigătoarea grupei, va merge direct în optimile competiției, în timp ce echipa lui Ianis Hagi va juca în 16-imile acesteia.

Sursa foto: Facebook/Rangers FC

 

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI