Olimpiu Moruțan nu este pe placul turcilor. Ce au scris jurnaliștii despre fotbalistul român

Olimpiu Moruțan nu este pe placul turcilor. Ce au scris jurnaliștii despre fotbalistul român
Turcii au învins cu 2-1 cu un gol marcat de proaspătul achizționat Olimpiu Morutan

Vedeta celor de la FCSB, Olimpiu Moruțan, a avut parte de transferul carierei sale. Fatih Terim, unul din cei mai iubiți antrenori turci, a decis cumpărarea tânărului atacant pentru Galatasaray. Decizia nu a fost, din păcate, pe placul fanilor, iar prestațiile jucătorului a nemulțumit și presa din Turcia.

Olimpiu Moruțan de la FCSB la Istanbul

După anunțul transferului la Galatasaray, atât presa din România, cât și cea din Turcia, au arătat scepticism cu privire la alegerea făcută de oficialii grupări turce. În presa românească, Valeriu Iftime, proprietarul Botoșani, fosta echipă a noului transfer al lui Galatasaray, Olimpiu Morutan, și Helmuth Duckadam, președinte de onoare al FCSB, au reacționat critic pe marginea subiectului.

Fosta echipă a lui Moruțan Botoșani se așteaptă la o cotă de 10% din vânzarea FCSB, dar nu s-a întâmplat nimic. Valeriu Iftime, proprietarul fostului său club, a declarat că nu are nicio informație despre proces.

„Oamenii întreabă despre taxa pe care o vom primi din transfer, dar nu am primit niciun ban din transferul în Turcia, nici măcar nu știu exact suma.

Sper că va se va face lumină să aflăm când și cât vom primi banii pe transferul lui Moruțan. Moruțan învață acum turca și a uitat limba română.”, declara Vasile Iftimie.

Presa din Turcia are reacții critice la rpestațiile jucătorului

Celebra publicație turcă Milliyet vorbește de complicațiile întâmpinate de Galatasaray la transferul lui Olimpiu Moruțan. Jurnaliștii turci spun că transferul a fost mai greu de realizat decât se aștepta. Jurnaliștii spun că în contractul lui Moruțan, clauzele bonus, petru care turcii au plătit 3,5 milioane de euro, au atras atenția. Costul real al jucătorului ar fi ajuns la 5,7 milioane de euro din următoarea vânzare, spune presa turcă.

S-a declarat că echipei FCSB i se va acorda o cotă de 20% din valoarea lui Olimpiu Morțan. Dacă Galatasaray rămâne în grupele Ligii Campionilor în termen de 4 ani, jucătorii galben-roșii vor trebui să plătească 1 milion de euro echipei FCSB și 600 mii de euro dacă vor concura de două ori în Europa League.

În ultima etapă de campionat Galatasaray a jucat cu cei de la Goztepe, unde au învins cu 2-1 cu un gol marcat deproaspătul achizționat Olimpiu Morutan. Cu toatea astea, presa din Turcia nu a fost impresionată de jocul românului, scriind că nu îi dau prea multe zile acestuia în echipa lui Fatih Terim.

Echipa lui Terim era în căutarea victoriei în Superliga dinupă 4 săptămâni, iar victoria cu Goztepe a adus un pic de lumină. Deși cu un gol spectaculos, Olimpiu Moruțan, spun cei de la Milliyet, nu a impresionat deloc, și își mai pun întrebarea dacă Terim a făcut investiția bună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI