Ianis Hagi, în mijlocul unui nou scandal de rasism. Ce s-a întâmplat la ultimul meci al lui Rangers

Ianis Hagi, în mijlocul unui nou scandal de rasism. Ce s-a întâmplat la ultimul meci al lui Rangers
Ianis Hagi, în centrul unui scandal de rasism. Ce se întâmplă?

Fanii lui Ianis Hagi sunt șocați de scandalul în care este acesta. Tânărul este implicat într-o situație controversată. Ce s-a întâmplat la un meci în care a evoluat și Rangers?

Ianis Hagi, în centrul unui scandal de rasism

Sparta Praga – Rangers, scor 1-1. Aproximativ 10.000 de copii cu vârste de până în 14 ani au fost acceptați pe un stadion închis din cauza unui caz de rasism ce a avut loc în preliminariile Ligii Campionilor.

Concret, Glen Kamara a fost cel agresat, colegul lui Ianis Hagi. Surpriza neplăcută a fost că vizați de acest gest sunt niște copii care l-au abuzat rasial pe mijlocașul de culoare al lui Glasgow Rangers. De asemenea, în același context au fost huiduiți și alți jucători de culoare precum: Kemar Roofe, Fashion Sakala sau Joe Aribo.

Kamara i-a luat apărarea public lui Aurelien Tchouameni, alt fotbalist abuzat tot la Praga, dar în luna august a.c., în meciul dintre Sparta și AS Monaco, scor 0-2, în preliminariile Ligii Campionilor.

UEFA a hotărât ca echipa lui Florin Niță să joace fără spectatori, ulterior cehii au făcut apel și forul european a fost de acord cu ideea ca la meciul cu Rangers să fie în tribună public majoritar format din copiii.

Iată că tocmai aceștia l-au huiduit neîntrerupt pe Kamara la fiecare atingere de balon, lucru care l-a afectat vizibil pe fotbalist. De asemenea, managerul Steven Gerrard a fost și el afectat de cele petrecute.

„Este deosebit de dezamăgitor. În tribune erau mulți copii. Sunt foarte supărat”

„Faptul că îl vizau pe Glen este deosebit de dezamăgitor. În tribune erau mulți copii, iar motivul pentru care au fost doar copii este că aici s-a întâmplat deja un incident similar. Sunt foarte supărat, dar nu surprins. E nevoie de mai multă acțiune. Nu doar din partea mea, ci de la oamenii din întreaga lume.

Ar trebui cerut mai mult, rasismul ar trebui pedepsit mai aspru. Trebuie eradicat. Este important ca liderii să ia mai multe măsuri. Până când acest lucru nu se va întâmpla, ne vom confrunta cu cazuri similare pentru o perioadă foarte lungă de timp”, a comentat Steven Gerrard.

Glen Kamara a mai avut de suferit din cauza unui acest gen de comportament în primăvară în cadrul unui meci tot împotriva unei echipe din Cehia. La momentul acela mijlocașul a decis să facă plângere la poliție împotriva lui Ondrej Kudela pentru ce i-a spus jucătorul Slaviei Praga în timpul meciului de Europa League de la Glasgow.