Ianis Hagi, elogiat de jurnaliștii scoțieni. Ce au scris britanicii despre fiul lui Gică Hagi

Ianis Hagi, elogiat de jurnaliștii scoțieni. Ce au scris britanicii despre fiul lui Gică Hagi
Ianis Hagi, elogiat de jurnaliștii scoțieni. Ce au scris britanicii despre fiul lui Gică Hagi

Ianis Hagi, elogiat de jurnaliștii scoțieni. Internaționalul român de la Rangers a lipsit o perioadă de pe teren, din cauza accidentării suferite în prima etapă a campionatului. Ziariștii britanici au analizat evoluția mijlocașului de 22 de ani la echipa condusă de Steven Gerrard și au dat verdictul.

Ianis Hagi, elogiat de jurnaliștii scoțieni

Ianis Hagi, elogiat de jurnaliștii scoțieni. Internaționalul român a fost „scos din circuit” de o intrare dură a unui adversar în meciul cu Livingston din prima etapă a noii ediții de campionat. Și asta, la doar 20 de minute după ce Ianis încrisese primul gol al sezonului pentru Rangers. El a lipsit din partidele cu Dundee, apoi din cea din Champions League, de la Malmo. În returul cu suedezii, jucat marți seară, Ianis Hagi a intrat abia în minutul 70, când oaspeții conduceau deja cu 2-1.

Ianis Hagi nu a putut împiedica eliminarea lui Rangers din Champions League. Nici cea de-a 3-a înfrângere consecutivă a echipei sale, lucru nemaiîntâlnit din mai 2015. La finalul partidei cu Malmo, Steven Gerrard a recunoscut că echipa n-a putut învinge din cauza „fricii și panicii”.

Ne-am descurcat chiar bine în primele 45 de minute, dar am greșit de două ori după pauză și am plătit pentru asta. Lucrul cel mai frustrant e că am pierdut în repriza a doua în fața unei echipe care a jucat în 10 oameni. Am pierdut 3 meciuri din ultimele patru și, la Rangers, asta nu e bine deloc”, a declarat Steven Gerrard, citat de metro.co.uk.

Ce au scris britanicii despre fiul lui Gică Hagi

Ianis Hagi a devenit, fără îndoială, unul dintre jucătorii importanți în jocul celor de la Rangers, chiar dacă nu a fost mereu titular. Jurnaliștii scoțieni au analizat performanțele lui de la sosirea la gruparea antrenată de Steven Gerrard. Ei au concluzionat că Ianis este un jucător fantastic care trebuie să treacă la nivelul superior al afirmării sale.

E cumva ciudat să sugerăm că un jucător care a fost cel mai bun pasator din campionat și a fost strălucitor cu Braga, în Europa League, anul trecut, ar trebui să se mai afirme. Dar în timp ce Ianis ne-a arătat flashuri ale talentului său senzațional, credem că acesta trebuie să fie anul în care tânărul de 22 de ani trebuie să facă un pas decisiv în dezvoltarea sa”, scrie editorialistul Cameron Willis în rangersnews.uk.

Jurnalistul e de părere că Ianis trebuie să devină un jucător-cheie al echipei lui Gerrard, mai ales că poartă în spate și moștenirea ilustrului său tată, Gheorghe Hagi.

Ianis trebuie să treacă de la statutul de jucător influent, la cel de jucător-cheie. Cândva unul dintre cele mai râvnite tinere talente din Europa, pentru Ianis, Ibrox este o scenă care i se potrivește lui și numelui pe care-l poartă, făcut faimos de legendarul său tată, Gheorghe Hagi”, mai scrie editorialistul scoțian.

În articol se mai arată că lipsa lui Ianis Hagi cauzată de accidentare a fost vizibilă în înfrângerile pe care Rangers le-a suferit în ultima perioadă.

E timpul ca Ianis să se afirme ca lider al echipei! Și să demonstreze asta constant, săptămână de săptămână”, a concluzionat ziaristul britanic.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe