Ianis Hagi, coleg cu un alt român la Rangers. Cine e jucătorul care a semnat cu campioana Scoției

Ianis Hagi, coleg cu un alt român la Rangers. Cine e jucătorul care a semnat cu campioana Scoției
Ianis Hagi va lipsi până la finalul sezonului, dar un alt român a sosit la Rangers

Ianis Hagi, coleg cu un alt român la Rangers. Internaționalul de 23 de ani va rata tot sezonul ctual din cauza accidentării suferite într-o partidă din Cupa Scoției, pe 21 ianuarie. Mijlocașul a fost operat pentru ruptura ligamentelor încrucișate și va absenta aproximativ 6 luni. Dar Ianis Hagi nu va mai fi singurul român de la campioana Scoției, un alt compatriot semnând cu gruparea de pe Ibrox Park.

Ianis Hagi, coleg cu un alt român la Rangers

Ianis Hagi, coleg cu un alt român la Rangers. Mijlocașul român a avut un ghinion teribil și s-a accidentat grav într-o partidă din Cupa Scoției, disputată vinerea trecută. Ianis Hagi a fost înlocuit în minutul 14, după ce a acuzat dureri la genunchiul drept în urma unui contact dur cu un adversar.

Ianis Hagi a fost diagnosticat cu ruptură a ligamentelor genunchiului și a fost deja operat, luni, într-o clinică din Londra. El a transmis un mesaj pe o rețea socială imediat după intervenția chirurgicală.

„Bună tuturor! După operaţia reuşită de ieri, aş dori să le mulţumesc dr. Andrew Williams şi tuturor celor implicaţi în operaţie. Sunt entuziasmat şi motivat să încep această călătorie care mă aşteaptă.

Ştiu că mă vor aştepta şi momente grele, dar văd asta ca pe o oportunitate de a mă descoperi şi dezvolta ca persoană şi fotbalist şi voi reveni mai bun ca oricând. Începe drumul spre recuperare”, a scris Ianis Hagi pe Instagram.

Cine e jucătorul care a semnat cu campioana Scoției

Accidentarea lui Ianis Hagi i-a pus pe cei de la Rangers în situația de a-i căuta rapid un înlocuitor. Presa scoțiană scria că acesta ar putea fi chiar compatriotul acestuia, Olimpiu Moruțan, de la Galatasaray. Dar gruparea de pe Ibrox Park l-a adus de la Manchester United pe ivorianul Amad Diallo (19 ani) sub formă de împrumut pentru 6 luni. De altfel, Diallo a și înscris, în partida de sâmbătă, contra celor de la Ross County, scor 3-3.

Dar Ianis Hagi are parte, totuși, de un conațional la Rangers. Conform ibroxnews.com, fundașul de 17 ani, Kevin Ciubotaru a semnat un contract pe 2 ani cu campioana Scoției. Kevin Ciubotaru s-a născut pe 2 februarie 2004, la Roma și a început fotbalul la echipa italiană de juniori Ciampino. Ulterior, a fost crescut de formațiile austriece Rapid Viena și Austria Wacker.

Anul trecut, că Ciubotaru s-a aflat în atenția lui Tottenham, într-o perioadă în care ajunsese la AVA Academy din Londra, dar mutarea a căzut, la acel moment, din cauza legislației post-Brexit. Înainte de a semna cu Rangers, el se afla în proiectul de juniori Kinetic Academy, în parteneriat cu Harris Academy Tottenham din Londra.

Noul coleg al lui Ianis Hagi a fost selecționat și în naționala României U18. El poate juca fundaș stânga, dar și pe o poziție mai avansată, tot pe banda stângă.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe