Ianis Hagi a primit lauda supremă din partea presei. Ce au scris internaționalii despre român

Ianis Hagi a primit lauda supremă din partea presei. Ce au scris internaționalii despre român
Ianis Hagi a primit lauda supremă din partea presei

Ianis Hagi, lăudat din nou de către presa scoțiană. Ce performanță a reușit, de data aceasta, fiul regelui fotbalului românesc, după evoluția sa în meciul dintre Slava Praga și Glasgow Rangers. Cine a fost vedeta partidei.

Ianis Hagi a primit lauda supremă din partea presei

Prințul Ianis”, așa cum a fost numit de către presa internațională, are toate motivele să fie mândru. Fiul lui Gică Hagi a dovedit cât este de talentat la echipa Rangers din Scoția, acolo unde este considerat un mic zeu. Fotbalistul de naționalitate română a fost lăudat în multe rânduri de către presa internațională pentru talentul, perseverența și disciplina de care dă dovadă în fiecare meci, de fiecare dată când evoluează pe teren.

Atunci când nu dă golurile chiar el, Ianis Hagi găsește modalități briliante în care își ajută coechipierii prin pase senzaționale și calcularea unor unghiuri perfecte, pentru a plasa mingea în poarta adversarului. În timpul meciului dintre echipa scoțiană și cehii de la Slavia, Ianis Hagi a avut un moment de geniu, când a dat o pasă de gol care a egalat meciul ce părea pierdut de către cei de la Rangers.

Viteza gândirii lui Hagi într-un moment crucial a deschis calea echipei sale. (au scris cei de la Daily Recorder)

Ianis Hagi are o limpezime mentală vitală! (au scris jurnaliștii de la Scottish Daily Mail)

Hagi nu a închis jocul la compatriotul său Stanciu înaintea golului Slaviei. Dar s-a revanșat cu pasa strălucitoare înapoi pentru Helander, la 1-1! (au notat cei de la Evening Glasgow Times)

Nicolae Stanciu, noua vedetă de la Slava Praga

Românul Nicolae Stanciu a devenit vedeta formațiunii Slava Praga din acest meci, reușind să aducă, și el, un gol pentru echipa sa. Fostul stelist a reușit 23 de pase din 31 și a făcut cinci driblinguri, din șase încercări. A fost notat cu 7,9, considerat cel mai bun jucător de pe teren în timpul partidei, fiind cotat cu 4,5 milioane de euro.

Jurnaliștii din presa cehă l-au criticat aspru pe portarul Slava Praga, deoarece a ezitat în fața pasei lui Ianis Hagi, fiind păcălit de jocul internaționalului român.

„Dacă iei un gol, primul gând e că ai greșit. Cum aș fi putut proceda? Să fi sărit pe Hagi? Să fi plonjat la picioarele lui? Probabil că l-aș fi faultat și s-ar fi dat penalty, faza tot nu s-ar fi încheiat bine pentru noi. Iar eu aș fi luat cartonaș galben, cum mai aveam unul, aș fi fost suspendat la retur”, a declarat portarul Kolář, care a ezitat în fața lui Ianis Hagi, în timpul meciului dintre Glasgow Rangers și Slava Praga, scriu cei de la gsp.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI