I-a expirat mandatul lui Ciorbea: ce se întâmplă cu Avocatul Poporului

I-a expirat mandatul lui Ciorbea: ce se întâmplă cu Avocatul Poporului

Mulți îl consideră pe Victor Ciorbea un ajutor de încredere al PSD-ului și tocmai i-a expirat mandatul de Avocat al Poporului.

Oficialii PNL au așteptat cu interes ca mandatul de Avocat al Poporului să expire în cazul lui Victor Ciorbea. Drepturile românilor nu au fost niciodată reprezentate mai slab decât a făcut-o fostul premier al României. Un set de critici agresive la adresa lui au venit din partea liderilor PNL. Aceștia l-au clasificat pe Ciorbea ca fiind o slugă a lui Dragnea.

„Avem o veste bună pentru români, mandatul lui Victor Ciorbea încetează astăzi. Cel mai jalnic Avocat al Poporului trebuie să plece acasă după ce şi-a trădat concetăţenii refuzând să apere drepturile românilor şi s-a transformat în cea mai penibilă slugă a lui Dragnea, Tăriceanu şi a coaliţiei majoritare, în sfârşit, Ciorbea trebuie să plece acasă.

Solicităm conducerii Parlamentului demararea de urgenţă a procedurilor pentru desemnarea noului Avocat al Poporului şi facem un apel către toţi parlamentarii, să mai citească încă o dată prevederile constituţionale privind Avocatul Poporului, să citească legea de organizare şi de funcţionare şi să contribuie la alegerea unui Avocat al Poporului şi nu la desemnarea unei slugi a puterii”, a declarat Ludovic Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

Din păcate pentru români, înlocuitorul lui Ciorbea nu va fi un personaj străin de interesele PSD, pentru că a primit invitația să ocupe respectiva poziție din partea alianței de la guvernare. Din câte se pare, judecătorul Petre Lăzăroiu de la CCR este vizat de Partidul Social Democrat pentru ocuparea postului.

Mandatul lui Victor Ciorbea în poziția de Avocat al Poporului a expirat ieri, pe 15 aprilie. Acest post este foarte important pentru echpa lui Dragnea deoarece șeful acestei instituții este singurul care poate ataca la CCR o ordonanță de urgență adoptată de Guvern, conform celor de la Europa Liberă.

Sursa: Europa Liberă
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI