Nu știi dacă să râzi sau să plângi: Cum a atacat Ciorbea persoanele cu handicap din România

Nu știi dacă să râzi sau să plângi: Cum a atacat Ciorbea persoanele cu handicap din România

Ciorbea a făcut numeroase greșeli de imagine în ultimul an, dar ultimele sale declarații sunt aproape terifiante. Cu siguranță și-ar dori să le uităm cu toții.

După mandate de premier și ocuparea altor posturi importante în diverse guverne de după `90, Victor Ciorbea ocupă la această oră poziția oficială de Avocatul Poporului. În acel context, printre multiple alte atribuții, ar trebui să facă o treabă bună în a apăra interesele românilor. Din păcate, în ultima perioadă, a ieșit în evidență mai multe prin intermediul declarațiilor sale.

La doar câteva zile după ce a strigat la o jurnalistă Newsweek România și a fost injustificabil de agresiv, Ciorbea s-a aruncat la alte câteva afirmații de la care ți se ridică părul pe mână. Modul în care a vorbit de persoanele cu handicap de la noi este atât de ofensator încât ți-ai fi dorit să fie vorba de știre falsă. Din păcate pentru fostul premier, chiar a avut inconștiența să se arunce la astfel de propoziții.

Pentru că s-a gândit că ar fi o idee bună să se laude cu activitatea autorității pe care o conduce, Ciorbea a început să înșiruie celelalte departamente care țin de respectiva instituție. „Mă supără faptul că circa 95 la sută din activitatea instituției este complet ignorată. E vorba de activitatea celor șase domenii sau departamente de activitate.

Am în vedere de la drepturile omului, minorităților, cultelor religioase, aici intră și aspectele legate de romi s.a.m.d.. Drepturile familiei, pensionarilor, tinerilor, persoanelor cu handicap și avem, har Domnului, destule persoane cu dizabilități în România, chiar mult prea multe. Domeniul al treilea, nou creat, referitor la drepturile copilului și, zilnic, avem nenumărate sesizări din oficiu”, a declarat Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Este imposibil de ghicit fluxul de gânduri din spatele unor asocieri de cuvinte precum ”persoane cu dizabilități în România, har Domnului”. Faptul că a pulsat cu ”chiar prea multe persoane cu handicap” nu poate fi catalogat decât ca înconștiență, eventual, ca lipsă de respect pentru respectivul segment din populație.
Sursa: Digi24