Am aflat care este hotelul celebru din București care își schimbă numele. Noul nume al celebrului hotel va fi Grand Hotel Bucharest, iar acesta a intrat deja în renovare. Așadar, despre ce hotel este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.
Hotelul Intercontinental din centrul Bucureștiului va funcționa sub un alt nume după ce se vor termina renovările în care acesta se află. Noul nume al hotelului va fi Grand Hotel Bucharest. Anunţul rebranduirii a fost făcut la sfârşitul anului 2021, însă numele de pe faţada clădirii emblematice a fost schimbat abia de curând.
Lucian Marinescu, membru în Consiliul de Administratie al Companiei Hoteliere InterContinental România, spunea, în ultima lună a anului trecut, că după schimbarea numelui, hotelul de 5 stele va intra într-un amplu proiect de renovare și modernizare, astfel că finalizarea lucrărilor se va face în anul 2024. De asemenea, pentru modernizarea hotelului vor fi chleltuiți nu mai puțin de 21 de milioane de euro.
„Modernizarea hotelului va începe, probabil, în trimestrul al doilea din 2022, pentru că sunt multe lucruri de studiat și de evaluat înainte să demareze lucrările”, mai spunea Lucian Marinescu.
Hotelul Intercontinental situat în Piața Universității a fost inaugurat în anul 1971, după ce clădirea a fost construită între 1968-1971, în cooperare cu firma „Intercontinental Hotel Corporation”. Clădirea-simbol a Bucureștiului are o înălţime de 88 de metri şi 22 de etaje, fiind în perioada comunistă a doua cea mai înaltă clădire din România.
Aceasta a fost construită după planurile unui colectiv de arhitecţi format din Dinu Hariton, şef de proiect, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Ştefan Belea.
În ultima perioadă, hotelul Intercontinental a fost controlat de ANPC, care a dat mai multe sancțiuni pentru neregulile descoperite. De asemenea, ANPC a revenit după un timp pentru a vedea dacă neregulile descoperite au fost remediate, lucru care nu s-a întâmplat, astfel că Autoritatea ar fi fost dispusă să solicite închiderea hotelului.
„Utilizarea unor produse din carne şi peşte fără elemente de identificare şi caracterizare şi dată limită de consum, elemente fără de care nu se poate stabili conformitatea acestora, utilizarea unor produse refrigerate cu data durabilităţii minimale schimbată o altă dată de expirare (produse cărora li s-a schimbat starea termică prin congelare).
Folosirea, atât în blocul alimentar, cât şi în minibarurile din camere, a unor produse cu data limită de consum depăşită, existenţa unor preparate finite calde depozitate la temperatura mediului ambiant sau în spatii frigorifice, fără respectarea condiţiilor de temperatură, conform legii, utilizarea, la bucătărie, a unor legume cu modificări organoleptice, precum şi a unor produse congelate, cu arsuri de congelare, nerespectarea vecinătăţilor produselor alimentare.
În spaţiile frigorifice, precum şi depozitarea băuturilor direct pe paviment, existenţa unor condiţii igienice necorespunzătoare atât în camerele de hotel, cât şi în centrul SPA, lipsa informaţii privind utilizarea electronicelor şi condiţii deficitare de amenajare a spaţiilor de cazare, care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate, protecţia unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată)” sunt abaterile de la legislaţie constatate de comisarii CPCMB.
În total, hotelul Intercontinental, în luna mai, primise amenzi în valoare de 100000 de lei și, în plus, sancțiunea complementară de închidere definitivă a hotelului.