Hotelul celebru din București care poate fi închis. ANPC vrea închiderea definitivă

Hotelul celebru din București care poate fi închis. ANPC vrea închiderea definitivă
ANPC vrea sa inchida un hotel celebru din Bucuresti

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului vrea să închidă definitiv un hotel celebru din București. Astfel, închiderea cunoscutului hotel ar putea interveni după ce conducerea acestuia nu ar fi remediat neregulile descoperite de comisarii ANPC la un control care a avut loc săptămâna trecută.

ANPC vrea închiderea unui hotel celebru din București. Ce nereguli s-au descoperit

Hotelul Intercontinental din Capitală ar putea fi închis de comisarii Autorității Naționale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru că nu a remediat neregulile descoperite la controalele care au avut loc săptămâna trecută, astfel că unitatea a ajuns să fie amendată cu suma de 100.000 de lei.

ANPC a anunţat că a făcut trei controale succesive la hotelui Intercontinental, iar reprezentanţii acestuia nu au reuşit să remedieze neregulile.

Primul control a fost pe 19 mai

Echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) au efectuat o acţiune de control, pe data de 19 mai, la Compania Hotelieră Intercontinental România SA. Astfel, în urma
verificărilor, au fost aplicate 6 amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 lei şi s-au dispus măsurile complementare de „oprire definitivă de la comercializare a produselor la care s-au înregistrat nereguli, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor a bucătăriei, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor a 10 camere verificate şi a centrului SPA şi propunerea sancţiunii complementare de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni”.

Ce abateri au fost descoperite de ANPC

„Utilizarea unor produse din carne şi peşte fără elemente de identificare şi caracterizare şi dată limită de consum, elemente fără de care nu se poate stabili conformitatea acestora, utilizarea unor produse refrigerate cu data durabilităţii minimale schimbată o altă dată de expirare (produse cărora li s-a schimbat starea termică prin congelare).

Folosirea, atât în blocul alimentar, cât şi în minibarurile din camere, a unor produse cu data limită de consum depăşită, existenţa unor preparate finite calde depozitate la temperatura mediului ambiant sau în spatii frigorifice, fără respectarea condiţiilor de temperatură, conform legii, utilizarea, la bucătărie, a unor legume cu modificări organoleptice, precum şi a unor produse congelate, cu arsuri de congelare, nerespectarea vecinătăţilor produselor alimentare.

Băuturi ținute pe jos

În spaţiile frigorifice, precum şi depozitarea băuturilor direct pe paviment, existenţa unor condiţii igienice necorespunzătoare atât în camerele de hotel, cât şi în centrul SPA, lipsa informaţii privind utilizarea electronicelor şi condiţii deficitare de amenajare a spaţiilor de cazare, care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate, protecţia unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată)” sunt abaterile de la legislaţie constatate de comisarii CPCMB.

A doua zi, un alt control

Conform ANPC, în ziua următoare, au fost verificate măsurile dispuse către operatorul economic. Deficienţele nu au fost remediate, iar comisarii CPCMB au decis extinderea verificării la toate camerele libere ale hotelului.

Ca urmare, sancţiunile adăugate sau rămase în vigoare în a doua zi de control au fost: „alte 4 amenzi contravenţionale în valoare de 35.000 lei, menţinerea măsurii de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor pentru bucătărie, centrul SPA şi 10 camere de cazare, cărora li s-au adăugat încă 20 de camere (măsura aplicându-se, în total pentru 30 de camere şi propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni”.

A treia zi, al treilea control

Cel de-al treilea control a avut loc o zi mai târziu, când comisarii au constatat din nou că ce dispuseseră ei nu se făcuse.

Astfel, s-a mai dispus o amendă de 15 mii de lei, ajungându-se în total la o sancțiune de 100.000 de lei și sancțiunea complementară de închidere definitivă a hotelului.