23 mai 2022 | 19:55

Hotelul celebru din București care poate fi închis. ANPC vrea închiderea definitivă

Social
Hotelul celebru din București care poate fi închis. ANPC vrea închiderea definitivă
ANPC vrea sa inchida un hotel celebru din Bucuresti

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului vrea să închidă definitiv un hotel celebru din București. Astfel, închiderea cunoscutului hotel ar putea interveni după ce conducerea acestuia nu ar fi remediat neregulile descoperite de comisarii ANPC la un control care a avut loc săptămâna trecută.

ANPC vrea închiderea unui hotel celebru din București. Ce nereguli s-au descoperit

Hotelul Intercontinental din Capitală ar putea fi închis de comisarii Autorității Naționale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru că nu a remediat neregulile descoperite la controalele care au avut loc săptămâna trecută, astfel că unitatea a ajuns să fie amendată cu suma de 100.000 de lei.

ANPC a anunţat că a făcut trei controale succesive la hotelui Intercontinental, iar reprezentanţii acestuia nu au reuşit să remedieze neregulile.

Primul control a fost pe 19 mai

Echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) au efectuat o acţiune de control, pe data de 19 mai, la Compania Hotelieră Intercontinental România SA. Astfel, în urma
verificărilor, au fost aplicate 6 amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.000 lei şi s-au dispus măsurile complementare de „oprire definitivă de la comercializare a produselor la care s-au înregistrat nereguli, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor a bucătăriei, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor a 10 camere verificate şi a centrului SPA şi propunerea sancţiunii complementare de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni”.

Ce abateri au fost descoperite de ANPC

„Utilizarea unor produse din carne şi peşte fără elemente de identificare şi caracterizare şi dată limită de consum, elemente fără de care nu se poate stabili conformitatea acestora, utilizarea unor produse refrigerate cu data durabilităţii minimale schimbată o altă dată de expirare (produse cărora li s-a schimbat starea termică prin congelare).

Folosirea, atât în blocul alimentar, cât şi în minibarurile din camere, a unor produse cu data limită de consum depăşită, existenţa unor preparate finite calde depozitate la temperatura mediului ambiant sau în spatii frigorifice, fără respectarea condiţiilor de temperatură, conform legii, utilizarea, la bucătărie, a unor legume cu modificări organoleptice, precum şi a unor produse congelate, cu arsuri de congelare, nerespectarea vecinătăţilor produselor alimentare.

Băuturi ținute pe jos

În spaţiile frigorifice, precum şi depozitarea băuturilor direct pe paviment, existenţa unor condiţii igienice necorespunzătoare atât în camerele de hotel, cât şi în centrul SPA, lipsa informaţii privind utilizarea electronicelor şi condiţii deficitare de amenajare a spaţiilor de cazare, care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate, protecţia unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată)” sunt abaterile de la legislaţie constatate de comisarii CPCMB.

A doua zi, un alt control

Conform ANPC, în ziua următoare, au fost verificate măsurile dispuse către operatorul economic. Deficienţele nu au fost remediate, iar comisarii CPCMB au decis extinderea verificării la toate camerele libere ale hotelului.

Ca urmare, sancţiunile adăugate sau rămase în vigoare în a doua zi de control au fost: „alte 4 amenzi contravenţionale în valoare de 35.000 lei, menţinerea măsurii de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor pentru bucătărie, centrul SPA şi 10 camere de cazare, cărora li s-au adăugat încă 20 de camere (măsura aplicându-se, în total pentru 30 de camere şi propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni”.

A treia zi, al treilea control

Cel de-al treilea control a avut loc o zi mai târziu, când comisarii au constatat din nou că ce dispuseseră ei nu se făcuse.

Astfel, s-a mai dispus o amendă de 15 mii de lei, ajungându-se în total la o sancțiune de 100.000 de lei și sancțiunea complementară de închidere definitivă a hotelului.

PlaySport
Ea e soția superbă a atacantului de la Dinamo! Cum arată când rămâne în costum de baie
Ego.ro
Dumnezeule! Cât de frumoasă este iubita lui Pescobar. De asta o ține ascunsă
Digi24
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel către aliații NATO
Cancan.ro
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Zece ore a fost violată de iubitul ei și prietenul acestuia, în Alba. Coșmarul trăit de o femeie în casa partenerului ei
Romania TV
Ce salarii mizerabile aveau angajaţii de la Gaşca Zurli. Un fost component al trupei a rupt tăcerea: "Am lucrat de luni pana duminică, până la unu noaptea!"
Capital.ro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
EVZ.ro
Chifteluțe mănăstirești. Rețeta măicuțelor de la Schitul Poiana Maicilor
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Libertatea.ro
„Nu cred!” Un brașovean și-a construit legal o „vilă” pe un bloc cu 8 etaje: „Există contract de vânzare cumpărare”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Atentie, imagini sensibile! Un martor cheie a postat imagini de la crima care a socat Romania. FOTO
Redactia.ro
Acum lista e completă: așa arată topul favoritelor la câștigarea EURO! Situație bizară cu România
Digisport.ro
Ce spune Cătălin Scărlătescu despre noii jurați de la Chefi la Cuțite: „Asta i-a și făcut să ajungă acolo în locul nostru”
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Imagini virale cu dictatorul din Belarus. Cu un cățel alb și pufos în brațe, Lukașenko vorbește cu generalii despre atacarea Poloniei
Digi24
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a îndrăgostit de ea. Apoi i-a cerut bani
Digi24
Retrasă din lumea mondenă, fosta bombă sexy e de nerecunoscut! S-a apucat de scris cărți de bucate
Unica.ro
Tzancă Uraganu, de urgență la spital. Ce a pățit familia manelistului
EVZ.ro
Loredana Groza, gest emoționant pentru Petra, tânăra nevăzătoare devenită virală în mediul online. Cum a surprins-o marea artistă / VIDEO
Spynews
Îți vine amenda direct acasă! Șoferii vor fi sancționați automat. Nu mai scapă nimeni
Capital.ro
Vom plăti taxe și impozite mai mari pe proprietăți. Când va intra în vigoare
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
VOUCHERE pentru angajații din PRIVAT! Anunțul ministrului Muncii
Mediaflux
Artiștii din România îl plâng pe George Nicolescu, cântărețul orb care a murit la 74 de ani. Mesajele de durere ale colegilor de breaslă
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro