Anul Bivolului de Metal se apropie cu pași repezi. Conform Zodiacului Chinezesc, odată cu venirea acestui nou an, multe schimbări vor avea loc la nivel mondial.
Pe data de 12 februarie 2021 se încheie anul Sobolanului și totodata începe anul Bivolului de Metal, după zodiacul chinezesc. Conform zodiacului acesta este al doilea animal din zodiacul chinezesc. Este caracterizat ca fiind un an unde primează puterea de a munci, dar și sinceritatea şi optimismul își vor face loc în viețile noastre.
Un cunoscut astrolog din China, pe numele său Jupiter Lai, susține că anul Bivolului de Metal va fi un an în care va domina blândețea, loialitatea si încrederea, acestea fiind însușiri ale acestui animal, Bivolul de Metal.
Conform calendarului chinezesc sunt cicluri de câte 60 de ani care se bazează pe 12 semne zodiacale, reprezentate de câte un animal. Fiecare a câte cinci elemente deja cunoscute de cei pasionați de astrologie. Este vorba despre elementele: pământ, foc, apa, aer și metal. Mai mult fiecare dintre semnele zodiacale este caracterizat de o forța care poate fi yin sau yang, dar si de câte unul dintre elemenytele enumerate.
Bivolul este un animal cu semnificații aparte, atât în artă cât și înreligie, literatură sau cultură, în Asia. În China,acesta are mare legătură cu agricultura, fiind considerat un animal puternic care joacă un rol important în agricultură.
Exista credința conform căreia o statuie de metal în formă de bivol, aruncată pe fundul unei ape, avea puterea de a preveni inundaţiile. Conform principiilor Feng-Shui feng shui animalul este considerat ca fiind de bun augur.
Bivolul este animalul care apare inclusiv în proverbele coreene. Foarte multe dintre acestea fac referire la acest animal. Trăsăturile sale sunt pozitive,animalul fiind considerat unul blând, harnic, și recunoscător.
Și în Japonia acest animal apare în scrierile multor texte religioase sau laice, dar și în imagini sau sub formă de statui. În religia buddhista, bivolul de metal reprezintă natura lui Buddha. Așadar anul bivolului de metal este un an important si cu semnificații aparte.
În Japonia unul dintre cele mai importante evenimente legate de bivoli, este Ushi-matsuri sau Festivalul boilor, care se desfăşoară anual pe 12 octombrie la Templul Koryu-ji din Kyoto.
Ritualul implică un preot care poartă un costum alb şi o mască albă pentru a întruchipa zeul Matarajin. El călăreşte animalul în jurul templului. În principal, acesta le va cere pace o recoltă bogată pentru anul în curs.
Conform cercetătorilor în astrologia medievală de la Universitatea British Columbia, fiecare animal din zodiacul chinezesc este conectat la un moment al zilei şi la o direcţie. Astfel că ora bivolului este de la 1 până la 3 dimineaţa, în timp ce direcţia sa este spre nord-est.
Bivolii sau boii sunt consideraţi mesageri ai lui Tenjin, zeul tunetului şi al agriculturii, ceea ce a dus la credința în statuile acestor animale. Se crede că au puterea de a-i ajuta pe elevi și studenți în procesul de învățare și susținere și promovare a examenelor.