Horia Tecău, mari probleme cu echipa de Fed Cup. O altă jucătoare a fost înlocuită din cauze medicale

Horia Tecău, mari probleme cu echipa de Fed Cup. O altă jucătoare a fost înlocuită din cauze medicale
Horia Tecău se confruntă cu mari probleme de efectiv în cadrul echipe României de Fed Cup

Horia Tecău, mari probleme cu echipa de Fed Cup. Fostul mare jucător de dublu este urmărit de ghinion înaintea debutului său în postura de căpitan-nejucător al tricolorelor. România întâlnește Polonia, pe 15 și 16 aprilie, la Radom, în barajul pentru calificarea la Turneul Final al competiției. Horia Tecău este nevoit să improvizeze „din mers” lotul de jucătoare, multe dintre tenismene având probleme de ordin medical.

Horia Tecău, mari probleme cu echipa de Fed Cup

UPDATE. Ora 15.00. Horia Tecău a fost nevoit s-o înlocuiască și pe Monica Niculescu din echipa României, care a intrat în izolare din cauza testării pozitive la Covid-19. În locul acesteia a fost convocată Andreea Mitu (30 de ani, 597 WTA), a anunțat Federația de Tenis într-un comunicat. La ora actuală, lotul tricolorelor este format din Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Andreea Prisăcariu și Andreea Mitu.

Horia Tecău, mari probleme cu echipa de Fed Cup. Fostul mare jucător de dublu e urmărit de ghinioane la debutul său în postura de căpitan-nejucător al tricolorelor. România întâlnește Polonia, pe 15 și 16 aprilie, în deplasare, la Radom, în barajul pentru calificarea la Turneul Final al competiției rebotezată Billie Jean King Cup.

Horia Tecău se arăta optimist înaintea plecării spre Polonia, duminică, în ciuda problemelor de lot.

„Ne-ar fi plăcut să avem o echipă completă la acest meci foarte important și dificil, dar pregătim cât de bine putem. Am încredere că putem face surpriza, de a învinge Polonia. Monica Niculescu e o jucătoare importantă în echipa noastră, încercăm să fim cât mai bine pregătiți. Pentru mine, șansele sunt 50-50%”, a declarat căpitanul nejucător al naționalei feminine.

Ce se întâmplă cu jucătoarele

Mai întîi, Horia Tecău n-a mai putut să se bazeze pe Simona Halep (20 WTA), accidentată la Miami, chiar când fostul lider mondial își anunțase revenirea în echipa de Fed Cup. A doua jucătoare a României, Sorana Cîrstea (24 WTA), n-a dorit să se întoarcă în formația din care a plecat în 2018.

Tecău a fost nevoit să renunțe și la Gabriela Ruse (56 WTA), care are probleme medicale serioase, după ce a suferit de Covid-19 și pneumonie. În acest context, el a apelat la Raluca Olaru (41 WTA, la dublu) și Mihaela Buzărnescu (123 WTA). Ghinion, însă, Olaru nu și-a revenit nici ea după Covid-19 și a fost nevoie de convocarea pe ultima sută de metri a Andreei Prisăcariu (324 WTA), jucătoare fără niciun rezultat notabil în circuitul profesionist.

Mai mult decât atât, Tecău nu a putut pune baza pe Ana Bogdan, programată să joace turnee challenger în Florida, Irina Bara, aflată la concursuri WTA în America de Sud sau Alexandra Cadanțu, plecată și ea în Statele Unite ale Americii pentru competitiile la care este înscrisă în zona Miami, Boca Raton, Derray Beach sau Fort Lauderdale.

Monica Niculescu are Covid-19

Dar Tecău n-a scăpat de griji nici în Polonia. Monica Niculescu (311 WTA și 44 WTA, la dublu), ea însăși fostă căpitan al echipei, a fost depistată pozitiv la Covid-19, a anunțat ProSport. Cea mai experimentată jucătoare de tenis din România a fost izolată de restul lotului deplasat de Tecău în Polonia, înainte ca Niculescu să mai efectueze antrenamentul cu Mihaela Buzărnescu, cu care Monica a fost contact direct.

Căpitanul-nejucător Tecău, antrenorul Alina Tecșor-Cercel, medicul echipei Dan Cristea, kinetoterapeul Bogdan Covrig si sparring-partnerul Andy Jianu au fost și ei contacți direcți cu Niculescu pe parcursul antrenamentelor derulate la Centrul Național de Tenis din București și pe durata zborului Bucuresti-Varșovia, plus transferul cu mașina Varșovia-Radom. România este cazată într-un hotel “boutique” din Radom, la mică distanță de sala “Radomskie Centrum Sportu”.

Dacă România are mari probleme de efectiv, Polonia se va baza pe Iga Swiatek, noul lider mondial, Magda Linette (64 WTA), Magdalena Frech (87 WTA), Alicja Rosolska (59 WTA, la dublu), Maja Chawalinska (263 WTA, 280 WTA, la dublu). Partida se va disputa pe 15 și 16 aprilie. Învingătoarea va merge la Turneul Final al competiției, ce va aduna cele mai bune 12 echipe. Învinsa va fi nevoită să joace un alt meci de baraj, de data aceasta pentru rămânerea în Grupa Mondială.