HoReCa își suspendă activitatea! Protest fără precedent al reprezentanților

HoReCa își suspendă activitatea! Protest fără precedent al reprezentanților
HoReCa își suspendă activitatea! Protest fără precedent al reprezentanților Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Măsurile adoptate de Guvern în plină pandemie de coronavirus au adunat reprezentanţii HoReCa într-un protest fără precedent. Organizaţia din industria ospitalităţii îşi suspendă activitatea.

HoReCa a decis suspendarea activităţii

Pandemia de coronavirus a închis restaurantele din România, spre disperarea celor din domeniu. Drept urmare, reprezentanţii Organizaţiei Patronale HORA au anunţat că vor organiza un protest paşnic, prin suspendarea activităţii. Acesta va avea loc miercuri, între orele 17.00- 18.00 şi vor participa toţi cei care lucrează în această industrie, dar şi partenerii.

„Miercuri, între orele 17:00 şi 18:00 întrerupem vânzarea şi ne poziţionăm în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte însoţite de mesaje ferme, prin care ne exprimăm, paşnic şi conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulţumirea faţă de măsurile adoptate. Urmare a crizei datorată pandemiei şi a măsurilor restrictive instaurate de autorităţi, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% faţă de primele şase luni ale anului trecut şi a determinat suspendarea activităţii în cazul a peste 40% dintre operatori”, se arată în comunicat, conform Mediafax.ro.

HoReCa își suspendă activitatea! Protest fără precedent al reprezentanților
HoReCa își suspendă activitatea! Protest fără precedent al reprezentanților

70% dintre afaceri s-au prăbuşit

Criza generată de COVID-19 a dus la o prăbuşire cu 70% a afacerilor din industria de hoteluri şi restaurante comparativ cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, a determinat suspendarea activităţii a peste 40% dintre operatori. În iarna acestui an, industria HoReCa număra 40.000 de societăţi comerciale, cu o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro şi circa 400.000 de angajaţi.

„Considerăm că restricţionarea vânzării şi a consumului în restaurant nu rezolvă dificultăţile statului în a asigura respectarea legii şi că prin aceste restricţii se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA. Nu există argumente pentru blocarea acestui sector iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporţionate faţă de situaţia reală, astăzi fiind afectaţi în mod direct de aceste restricţii nejustificate 400.000 de angajaţi”, se mai arată în comunicat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI