Ludovic Orban, veste bună pentru milioane de români. Care vor fi primele restaurante deschise în România

Ultima oră. Ludovic Orban, veste bună pentru milioane de români. Care vor fi primele restaurante deschise în România

Ludovic Orban a declarat în cursul zilei de ieri despre posibilitatea de a deschide restaurantele. Acesta consideră că o bună parte dintre patronii HoReCa sunt responsabili, dar că există și unii care nu respectă regulile de igienă, punând sănătatea cetățenilor în pericol.

Mulți patroni HoReCa nu respectă regulile sanitare

Premierul susține că s-au purtat discuții serioase cu reprezentanții mediului de afaceri, ajungând la concluzia ca restaurantele să se deschidă atunci când situația epidemiologică va fi stabilă, iar evenimentele se vor putea desfășura în siguranță. Pe de altă parte, Ludovic Orban nu este sigur pe implicarea proactivă a patronilor, în vederea respectării cu strictețe a regulilor.

Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară.

Haideți să fim cinstiți. 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și care nu sunt implicați și nici nu-și doresc să asigure respectarea regulilor”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Restaurantele se vor deschide în două etape

Șeful Executivului a dat însă o veste bună, și anume, aceea că primele restaurante pentru care există posibilitatea să se redeschidă ar fi acelea din hoteluri, iar în a doua etapă, restul. Nu există încă o data fixate, totul depinzând de contextul epidemiologic. Ludovic Orban și-a exprimat regretul pentru această inconveniență, atât față de patroni, cât și față de clienți și speră că lucrurile se vor remedia.

Continuăm discuțiile. Eu înțeleg situația foarte dificilă și chiar îmi doresc o deschidere cât mai rapidă, dar să fie făcută în niște condiții care să nu crescă riscul epidemiologic datorită deschiderii restaurantelor în spații închise. Chiar e posibil în două etape, întâi să deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ultrior celelalte restaurante”, a explicat Orban, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI