08 ian. 2023 | 23:50

Harta nazistă care a fost făcută publică acum. S-a declanșat o vânătoare de comori imediat

Diverse
Harta nazistă care a fost făcută publică acum. S-a declanșat o vânătoare de comori imediat
Harta nazistă care a fost făcută publică acum

La 1 septembrie 1939, Hitler declara război lumii, un război care avea să devasteze aproape întreaga Europă. A facilitat, în aceeași măsură, și ridicarea unui alt imperiu, poate la fel de distructiv ca războiul însăși, imperiul lui Lenin și Stalin. Deși naziștii aveau toate premizele câștigării războiului, Hitler avea să-și pună oamenii săi de încredere să acapareze tot ceea se putea, astfel crescând mitul comorilor ascunse peste tot in Europa de naziștii lui Hitler. Presa occidentală vorbește în aceste zile de harta nazistă care a fost făcută publică acum, și care a declanșat imediat o vânătoare de comori.

Mitul comorilor ascunse de naziștii lui Hitler

Timp de 6 ani, cât a durat Cel De-al Doilea Război Mondial, naziștii lui Hitler aveau să prade marile muzee ale Europei, confiscând opere de artă de o valoare inestimabilă.

Pe lângă acestea, multe din așa-zisele comori ascunse de naziștii lui Hitler se presupune că ar fi fost și averile marilor bogătași de origine evreiască, de asemenea confiscate de naziști, înainte de a-i trimite în lagărele de exterminare.

Încă din perioada celor șase ani de război a apărut și mitul comorilor ascunse peste tot in Europa de naziștii lui Hitler.

Printre aceste mituri se vorbește și de ultimele săptămâni ale celui de-al Treilea Reich, când regimul nazist încerca să își ascundă imensele bogății în Alpi.

Cunoscută sub numele de „Fortăreața alpină”, mulți au încercat să dovedească existența sau dacă nu a fost cumva o cacealma elaborată sau un plan serios pentru o viitoare revenire a naziștilor.

Mulți și-au pus întrebarea ce s-a întâmplat cu comoara nazistă ascunsă, dar răspunsurile, deși unele utopice și chiar fanteziste, nu au rezolvat acest lucru, dar asta până de curând.

Conform presei olandeze, recent a fost făcută publică o hartă nazistă care ar ascunde o presupusă comoară, ceea ce a declanșat o adevărată vânătoare de comori.

Vezi și: Povestea românului botezat de Adolf Hitler. Ce secret ascunde certificatul lui de naștere, de fapt

Vânătoarea de comori și harta nazistă care a fost făcută publică acum

Informațiile din presa olandeză, preluate ulterior de agenția de presă Reuters, vorbesc despre o hartă veche din perioada Celui De-al Doilea Război Mondial.

Harta nazistă, se crede că marchează locul unei comori, informațiile spunând că soldații germani ar fi ascuns comori în valoare de milioane de dolari în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Harta nazistă, care a fost făcută publică acum, a stârnit imaginația vânătorilor de comori amatori din Olanda. Datele, publicate odată cu harta nazistă, vorbesc despre posibila comoară ce ar consta în patru cutii mari pline cu diamante, rubine, aur, argint și tot felul de bijuterii pe care le-au jefuit după o explozie la o bancă în august 1944, conform Arhivelor Naționale Olandeze.

Anne-Marieke Samson, purtător de cuvânt al Arhivelor Naționale, a declarat că se crede că harta indică locul în care soldații naziști au ascuns aceste comori.

Același reprezentant al Arhivelor Naționale Olandeze spune că harta nazistă ar fi fost obținută de la un soldat german, la scurt timp după război.

Harta ar fi intrat în posesia autorităților olandeze, după ce institutul a fost însărcinat cu urmărirea mai multor soldați germani staționați în Olanda.

Deși existența comorii nu a putut fi niciodată confirmată pe deplin, institutul a întreprins mai multe încercări eșuate de a o găsi în 1947, a declarat pentru Reuters Anne-Marieke Samson, purtător de cuvânt al Arhivelor Naționale.

„Nu știm cu siguranță dacă comoara a existat. Dar institutul a făcut o mulțime de verificări și a considerat că povestea este de încredere.

Dar nu au găsit-o niciodată, iar dacă a existat, este foarte posibil ca comoara să fi fost deja dezgropată”, a declarat pentru Reuters Anne-Marieke Samson, purtător de cuvânt al Arhivelor Naționale.

Conform acesteia, harta nazistă a ajuns în posesia institutului după ce țara a fost eliberată de sub ocupația nazistă în 1945.

Dosarul de cercetare care conținea harta nazistă a fost publicat recent, deoarece perioada maximă de 75 de ani în care putea fi păstrată confidențialitatea a expirat.

Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Trei noi filme de groază de vizionat luna aceasta, acum când numărătoare inversă pentru Halloween a început
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
UE a impus restricții. Ursula a tăiat acest drept. România, obligată sa respecte legea
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MII de pensionari, PUȘI pe LISTA de AȘTEPTARE. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro