Harry și Meghan Markle, prima reacție după moartea Prințului Philip. Vor participa sau nu la înmormântare?

Prințul Philip a murit vineri, 9 aprilie, la Castelul Windsor. El avea 99 de ani și fusese externat în urmă cu trei săptămâni din spital, unde fusese tratat pentru o infecție și suferise o procedură cardiacă.

Harry și Meghan Markle, prima reacție după moartea Prințului Philip

Prințul Harry și Meghan Markle au postat un scurt mesaj, aflând vestea că soțul Elisabetei a II-a a murit. Cei doi i-au adus un omagiu ducelui de Edinburgh.

 „În memoria Majestății Sale Ducele de Edinburgh. Îți mulțumim pentru tot ce ai făcut… Ne vei lipsi tuturor“.

Harry „va face tot posibilul“ să participe la înmormântarea bunicului său, scrie Daily Mail, care citează surse.

Nu se știe dacă Meghan îl va însoți, având în vedere că este însărcinată, dar și riscurile cu privire la covid-19.

„Harry va face absolut tot posibilul să se întoarcă în Marea Britanie și să fie alături de familia sa. Nu va dori altceva decât să fie acolo pentru familia sa și, în special, pentru bunica lui, în aceste momente îngrozitoare. Meghan este însărcinată, așa că va trebui să fie sfătuită de medicii săi dacă este sigur să călătorească, dar cred că Harry va pleca cu siguranță“, a dezvăluit sursa.

Cum a murit Prințul Philip

Ducele de Edinburgh a murit la castelul Windsor, la aproape trei săptămâni după ce a fost externat dintr-un spital din Londra, unde fusese tratat pentru o infecție și suferise o operație la inimă. Cauza morții lui nu a fost comunicată încă.

„Este o durere profundă că Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh”, se arată în declarația oficială.

„Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor”.

Într-o declarație, guvernatorul general australian David Hurley a descris moartea lui Philip drept o „zi tristă și istorică”.

„În timp ce deplângem, ar trebui să reflectăm și să mulțumim pentru serviciul, devotamentul și angajamentul Alteței Sale Regale”, a spus Hurley.

Alteța Sa Regală a vizitat Australia de 21 de ori de-a lungul anilor, inclusiv la fiecare dintre vizitele de stat ale Majestății Sale. A fost un vizitator popular și binevenit pe țărmurile noastre.

Mulți australieni vor avea o amintire personală a Alteței Sale Regale și mulți din întreaga lume vor reflecta, în zilele următoare, asupra vieții și moștenirii sale remarcabile.

Pe măsură ce reflectăm și ne amintim, ne gândim mai ales la Majestatea Sa Regina și la familia regală, care au pierdut un soț iubit, tată, bunic și străbunic.

În numele poporului australian, prezint cele mai profunde condoleanțe Majestății Sale și familiei, oamenilor din Commonwealth și tuturor celor care împărtășesc această tristă veste.

„Să se odihnească în pace”.