Haos în Grecia. Ce au început să facă autorităţile elene. Turiştii sunt revoltaţi. Concediile lor s-au transformat în coşmar

Haos în Grecia. Ce au început să facă autorităţile elene. Turiştii sunt revoltaţi. Concediile lor s-au transformat în coşmar
Grecia, din nou sub restricții dure

Conform presei occidentale mii de persoane au fost blocate pe feriboturile către insulele din Grecia. Această situație a apărut pe fondul creșterii numărului de cazuri covid. Pazei de coastă i-a fost dată sarcina verificării pasagerilor feriboturilor. Din cauza îngrijorării cu privire la noile focare de infecție, Grecia a instaurat noi restricții.

Grecia, din nou sub restricții dure

Peste 34 de milioane de turiști au vizitat Grecia în 2019. Numărul a scăzut la 7,4 milioane anul trecut, după ce pandemia a cuprins lumea. Până în acest an, 2,3 milioane de turiști au vizitat Grecia. Dar numărul cazurilor de Covid a crescut în ultimele săptămâni, cu aproape 2.700 de noi infecții anunțate la nivel național săptămâna trecută. Autoritățile din Grecia vorbesc de o creștere de aproape șapte ori față de acum trei săptămâni.

Aproximativ 2.500 de persoane au primit interdicția de a urca pe feriboturi în Grecia în ultimele trei zile ale săptămânii trecute. Este efectul noilor restricții privind aceste călătorii care au intrat în vigoare la 1 iulie. Motivul este că nu aveau documentele necesare, a declarat luni ministrul grec al transporturilor maritime Yannis Plakiotakis, conform celor de la TheTelegraph.

Scopul este de a preveni transmiterea coronavirusului. Restricțiile sunt în special pentru turiștii străini, care merg către insulele populare în sezonul estival. În Mykonos, duminică a fost introdusă o restricție  de 5 ore seara. În același timp este complet interzisă muzica non-stop în baruri, cafenele și restaurante.

Turiștii obligați să facă teste PCR

Înainte de a urca într-un feribot către insule, călătorii trebuie să aibă un card de vaccinare. Trebuie să prezinte un document obținut recent eliberat la 30 de zile după un test pozitiv al coronavirusului. Acesta trebuie să fie valabil nu mai mult de 180 de zile după testul respectiv. În același timp trebuie să prezinte un rezultat negativ din ultimele 72 de ore de testare PCR sau test de anticorpi negativ rapid făcut în ultimele 48 de ore.

Copiii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să facă acest lucru. Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani necesită un rezultat negativ dintr-un autotest în ultimele 24 de ore. În cazul călătoriilor cu o schimbare de feribot, formularul este completat de fiecare dată pentru fiecare călătorie prin introducerea informațiilor relevante.

„Paza de coastă și-a asumat responsabilitatea pentru verificările pasagerilor”

Când vă întoarceți din insulele din Grecia continentală, precum și dacă vreți să călătoriți între insule, urmați aceleași reguli înainte de îmbarcare, spun autoritățile. Cu toate astea, navigarea cu feribotul este considerată a fi una dintre cele mai sigure opțiuni de călătorie din țară.

Asta se datorează în mare parte din cauza punților deschise spre briza oceanului și a opțiunii de cabine private pentru destinații mai îndepărtate. Cu toate acestea, se poartă în permanență o mască de protecție și se recomandă evitarea întâlnirilor cu mai multe persoane.

„Paza de coastă și-a asumat responsabilitatea pentru verificările pasagerilor, deoarece s-a constatat că acestea sunt deficitare.”, a declarat Giannis Plakiotakis, ministrul transportului maritim, unui post de televiziune local.

Pasagerii de pe feriboturile grecești trebuie să demonstreze că au fost complet vaccinați sau au anticorpi. Reglementările au supărat pe mulți operatori locali de turism. Aceștia au spus că restricțiile vor descuraja mulțimea care se înghesuie în mod normal pe insule.

Mykonos nu este singura insulă din viziunea guvernului. Nikos Hardalias, ministrul adjunct al protecției civile, a avertizat că autoritățile sunt „la un pas” de la impunerea de noi restricții. Acestea ar putea fi impuse asupra insulelor Paros, Ios și Santorini, precum și orașelor din Rethymnon și Heraklion în Creta. Pe lângă restricțiile privind turismul, guvernul a mandatat și vaccinarea lucrătorilor din sistemul de sănătate și a personalului căminelor de îngrijire medicală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI