Handbal: ce mesaj au afișat fanii maghiari, la meciul cu România. Galeria noastră, la un pas să riposteze

Mesajul din partea fanilor maghiari, afișat înainte de debutul meciului de handbal cu România, a stârnit revolta din partea galeriei noastre, aceasta fiind la un pas de a riposta. Se pare că suporterii din țara vecină au făcut tot posibilul pentru a-i întărâta pe români, iar astfel au lansat la vedere un banner cu un mesaj jignitor.

Handbal: ce mesaj au afișat fanii maghiari, la meciul cu România

Handbal ce mesaj au afișat fanii maghiari, la meciul cu România. Galeria noastră, la un pas să riposteze
Mesajul i-a înfuriat pe fanii români, aceștia fiind la un pas de a riposta, la meciul de handbal disputat pe teren între România și Ungaria (sursa foto: prosport.ro)

Meciul de handbal s-a disputat la Campionatul Mondial de Handbal din Japonia, iar fanii români nu au fost scutiți de incidente. Asta deoarece totul a venit la pachet cu o încărcătură emoțională foarte mare, din partea suporterilor ambelor echipe, iar de aceea, a existat un scurt conflict. Asta deoarece fanii din Ungaria au afișat un mesaj care a încins spiritele, motiv pentru care românii s-au sesizat foarte repede.

Meciul tensionat de handbal a debutat mai întâi cu un banner uriaș pe care suporterii maghiari l-au afișat și care a fost considerat ofensator. Aceste clipe au fost marcate în sala din Japonia, potrivit prosport.ro, iar mesajul pare să fi fost menit unul răutăcios. Mesajul expus pe acel banner pe care era scrisă și data semnării Tratatului de la Trianon, de 4 iunie 1920, a fost cel de „Totul înapoi”. Organizatorii au încercat în cel mai scurt timp să dea jos bannerul, dar fanii maghiari s-au opus vehement, iar în momentul în care a fost intonat Imnul Național al României, suporterii și-au întors capetele, în semn de ripostă. Țara noastră a marcat o victorie de 28-27, în fața Ungariei, și astfel s-a calificat în faza grupelor principale, de la Campionatul Mondial feminin din Japonia.

Mai mult, mesajul înscris pe bannerul respectiv a făcut referire la tratatul de la Trianon, când Marile Puteri au recunoscut unirea Transilvaniei cu România. La fel, Ungaria recunoștea noile granițe ce fuseseră stabilite la nivelul Europei Centrale și de Est.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI