Cel mai negru coșmar pentru Cristina Neagu. Căpitanul echipei de handbal a României, despre accidentarea care putea să îi pună capăt carierei

Cel mai negru coșmar pentru Cristina Neagu. Căpitanul echipei de handbal a României, despre accidentarea care putea să îi pună capăt carierei

Cristina Neagu a marcat golul victoriei în partida România – Ungaria, scor 28-27, în urma căruia tricolorele s-au calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de Handbal din Japonia. Pentru căpitanul echipei naționale victoria este cu atât mai importantă cu cât în urmă cu un s-a accidentat grav, tot într-un meci cu Ungaria, fiind la un pas să pună capăt carierei.

Cristina Neagu s-a răzbunat, după accidentarea suferită anul trecut

În urmă cu un an, pe 12 decembrie, România a jucat împotriva Ungariei în grupele principale ale Campionatului European. Cristina Neagu a fost faultată de Szimonetta Planeta, a căzut la podea urlând de durere și nu a mai putut continua meciul, care s-a terminat cu vicotria unguroaicelor, scor 31-29.

„Dragă Cris, îmi pare rău pentru situația neplăcută care a avut loc ieri pe teren. Suntem adversare pe teren, dar în afara lui suntem colege și niciuna nu vrea să îi facă rău celeilalte. Sunt alături de tine în aceste clipe grele și sper să te întorci cât mai repede pe teren. Îți doresc mult noroc”, a scris Planeta a doua zi pe Instagram.

Cristina Neagu
Cristina Neagu

Verdictul medicilor a fost crunt: ruptură de ligamente. Cristina Neagu era la a doua astfel de accidentare și era la un pas să pună capăt carierei. A fost operată, a stat 11 luni departe de teren, dar a făcut recuperare și a tras tare la antrenamente pentru a reveni în top. Vineri, 6 decembrie, România a jucat din nou cu Ungaria, la Campionatul Mondial din Japonia.

„Împotriva Ungariei mi-am rupt ligamentul anul trecut şi chiar sunt curioasă cum o să fie senzaţia din ziua meciului. Cu siguranţă îşi doresc la fel de mult ca noi victoria şi vor să meargă cu cât mai multe puncte în grupa principală”, a declarat Cristina Neagu înainte de meci.

România a fost condusă la pauză cu 16-10, dar a câștigat partida cu 28-27 printr-un gol înscris de Cristina Neagu în ultimele secunde de joc, din lovitură de la 7 metri. Tricolorele s-au calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de Handbal din Japonia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI