Hainele din blană naturală, interzise: primul stat care a luat decizia radicală a creat precedentul

Până de curând, hainele din blană naturală au fost considerate o dovadă de opulență și avuție. Între timp, au ajuns să reprezinte un simbol al masacrării animalelor și sunt aspru criticate în multe colțuri ale lumii.

California este primul stat care, prin cea mai recentă lege pentru protecția animalelor, a interzis producția, vânzarea și cumpărarea de produse din blană de la mai multe animale sălbatice. În același timp, a interzis utilizarea majorității animalelor la circ sau în practici de divertisment. Documentul a fost semnat în urmă cu câteva zile de către guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Din păcate, datorită complicațiilor legate de implementarea unor măsuri atât de radicale, mai avem de așteptat până în 2023 până când normativele noii legi vor intra în vigoare. Mai multe organizații pentru protecția animelelor și-au manifestat entuziasmul pentru noul document și l-au clasificat ca un pas important spre interzicerea practicilor inumane la adresa animalelor sălbatice.

Nu au întârziat să apară protestele din partea producătorilor de blană, dar în San Francisco și Los Angeles a fost deja implementată. Există câteva excepii de la noua lege, dar aceleea sunt departe de a fi absurde. Vor fi în continuare permise blănurile folosite de triburile de amerindieni sau în scopuri religioase.

Pielea de oaie și capră sunt de asemenea trecute la excepții, la fel și animalele care sunt conservate pentru a fi ținute în muzee sau la diverse expoziții. Pe de altă parte, chiar și blana de iepuri este interzisă, pe lângă blănurile tuturor animelelor sălbatice.

Nu a durat mult până când companii precum Gucci, Versace și Armanii au încetat să mai producă produse din blană. Încălcarea noii legi este pedepsită cu amenzi începând de la 1000 de dolari. Oficialii uneia dintre cele mai importante organizații din SUA pentru protecția animalelor au afirmat că există documente similare foarte aproape de a fi transformate în lege în Minneapolis, Oregon și Portland.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI