Gyros grecesc cu pui și tzatziki. Cea mai simplă rețetă de gyros grecesc

Gyros grecesc cu pui și tzatziki. Cea mai simplă rețetă de gyros grecesc
Gyros grecesc cu pui și tzatziki. Cea mai simplă rețetă de gyros grecesc

Gyrosul grecesc cu pui și tzatziki este o rețetă care cu siguranță te duce cu gândul la vacanță. Așadar, o poți încerca și tu, deoarece este ușor de preparat! Iată ingredientele și modul de preparare!

Gyros grecesc cu pui și tzatziki

Ingrediente gyros grecesc cu pui tzatziki

    • 900 g piept de pui;
    • 65 ml ulei de măsline;
    • 60 ml zeamă de lămâie;
    • 3 linguri iaurt grecesc;
    • 1 lingură oțet din vin roșu;
    •  2 cepe roșii tăiate mărunt;
    •  2 căței de usturoi;
    • oregano, cimbru și coriandru;
    • sare și piper.
  • Pentru servit
    • 6-8 lipii;
    • sos tzatziki (reteta pe linkul rosu de mai sus);
    • 2 roșii tăiate cubulețe;
    • castraveți tăiați mărunt;
    •  frunze de salată;
    • 1 ceapă roșie mică tăiată mărunt;
    • brânză feta;
    • pătrunjel;
    •  măsline.

Mod de preparare gyros grecesc cu pui tzatziki

Acest preparat este unul care câștigă tot mai mult teren la noi în țară. De menționat este că acesta este sățios, rapid și gustos. Este și una dintre cele mai indicate variante dintre meniurile de tip fast food, pe care acum nu mai trebuie să îl cumperi! Iată cum se face!

Se amestecă într-un bol mediu uleiul de măsline, zeama de lămâie, iaurtul, oțetul de vin, ceapa roșie și condimentele. Se pun apoi cantitățile dorită, după propriul gust. Se toarnă apoi amestecul într-o pungă care se poate închide etanș și se bagă puiul la marinat. Apoi, se lasă la marinat pentru 2-3 ore. Puiul pentru gyrosul grecesc și tzatziki se poate prepara după cum se dorește: fie la grătar, fie la cuptor. Când acesta este gata, se taie fâșii, se transferă pe o farfurie, se unge cu puțin ulei de măsline și se lasă acoperit vreme de zece minute. În acest moment se fac porțiile de gyros grecesc cu pui și tzatziki, pe rând. Se pune în mijlocul lipiei un strat de pui, salată, roșii, castraveți, măsline, ceapă roșie, feta, pătrunjel și soul tzatziki. Se împachetează bine ca să nu se împrăștie conținutul. Gyrosul grecesc se servește cald.