Căpșunile și înghețata sunt, fără dar și poate, elementele speciale ale verii, fără de care anotimpul călduros ar fi pustiu, iar combinarea lor este cu adevărat un deliciu. Simplu, rapid, cu puțin ingrediente, rețeta de înghețată de căpșuni bucură toate gusturile. Unde mai pui că de această dată este vorba și despre un desert dietetic?
Ingrediente
Ia căpșunile, îndepărtează-le codițele și taie-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor. Transferă căpșunile în vasul unui mixer și fă-le piure. Dacă nu ai un astel de aparat, poți zdrobi fructele cu furculița, căci în plin sezon sigur vei găsi unele extrem de moi, care se sfărâmă doar de la atingere. După acest pas, poți adăuga și mierea.
Mută căpșunile zdrobite într-un vas încăpător și toarnă peste ele iaurtul, apoi amestecă totul cu un tel și introdu vasul la congelator, la -20 de grade Celsius, timp de 3 ore. La fiecare 30 de minute, însă, este recomandat să amesteci bine în înghețată pentru a sparge cristalele de gheață formate. Fiind o înghețată fără multe grăsimi ( ouă sau frișcă), va avea tendința de a cristaliza mai tare.
Înghețata, deliciu culinar clasat printre favoritele deserturi în întreaga lume, poate crea neplăceri, aducând pete destul de rapid, în special în zilele foarte călduroase, dar eticheta ne salvează cu câteva sfaturi. Conform specialiștilor de la Etiquette Scholar, ustensilele pe care le vom folosi atunci când mâncăm înghețata depind de maniera în care aceasta este servită: