07 iul. 2020 | 14:30

Rețetă rapidă: înghețată de căpșuni cu iaurt și miere

Utile
Rețetă rapidă: înghețată de căpșuni cu iaurt și miere
Rețetă rapidă: înghețată de căpșuni cu iaurt și miere

Căpșunile și înghețata sunt, fără dar și poate, elementele speciale ale verii, fără de care anotimpul călduros ar fi pustiu, iar combinarea lor este cu adevărat un deliciu. Simplu, rapid, cu puțin ingrediente, rețeta de înghețată de căpșuni bucură toate gusturile. Unde mai pui că de această dată este vorba și despre un desert dietetic?

Rețetă de înghețată de căpșuni cu iaurt

Ingrediente

  • 500 g capsuni proaspete si dulci
  • 500 g iaurt natural cu min. 5% grasime
    (preferabil iaurt grecesc cu 10% grasime)
  • 3 linguri de miere (cca. 60-70 g)
  • putina vanilie (extract, zahar vanilat sau miez de pastaie)

Ia căpșunile, îndepărtează-le codițele și taie-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărimea lor. Transferă căpșunile în vasul unui mixer și fă-le piure. Dacă nu ai un astel de aparat, poți zdrobi fructele cu furculița, căci în plin sezon sigur vei găsi unele extrem de moi, care se sfărâmă doar de la atingere. După acest pas, poți adăuga și mierea.

Mută căpșunile zdrobite într-un vas încăpător și toarnă peste ele iaurtul, apoi amestecă totul cu un tel și introdu vasul la congelator, la -20 de grade Celsius, timp de 3 ore. La fiecare 30 de minute, însă, este recomandat să amesteci bine în înghețată pentru a sparge cristalele de gheață formate. Fiind o înghețată fără multe grăsimi ( ouă sau frișcă), va avea tendința de a cristaliza mai tare.

Cum consumăm cu eleganță înghețata

Înghețata, deliciu culinar clasat printre favoritele deserturi în întreaga lume, poate crea neplăceri, aducând pete destul de rapid, în special în zilele foarte călduroase, dar eticheta ne salvează cu câteva sfaturi. Conform specialiștilor de la Etiquette Scholar, ustensilele pe care le vom folosi atunci când mâncăm înghețata depind de maniera în care aceasta este servită:

  • în bol – se mănâncă cu lingurița
  • în farfurie – se mănâncă cu furculița
  • alături de o prăjitură – se mănâncă cu lingura și furculița. Mai exact, se fixează prăjitura cu furculița, iar cu lingurița se taie și se aduce spre gură bucata.
  • înghețata la cornet – pentru a consuma astfel înghețata nu este nevoie de tacâmuri, dar dacă cineva dorește să guste, ar fi politicos să folosească o linguriță.
Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
'În fața camerelor, zâmbet. În spate...' Bursucu, dezvăluiri despre latura nevăzută a Andreei Marin. Au lucrat 3 ani împreună! Ce se întâmpla când camerele de filmat se opreau
Unica.ro
Premieră în România, Samsung lansează unul dintre cele mai așteptate gadgeturi
EVZ.ro
Destinația care atrage milioane de vizitatori anual a impus o taxă pentru drumeții. Cât vor trebui să scoată turiștii din buzunar pentru un traseele superbe
Spynews
România a pierdut cea mai iubită actriță. A fost una dintre cele mai remarcabile doamne ale teatrului
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Și ROMÂNIA este VIZATĂ
Mediaflux
De ce este interzis să lucrezi de sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil. Ce li se întâmplă celor care nu respectă această regulă, conform superstiției
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro