Rețetă foccacia. Cum se prepară foccacia după rețeta lui Jamie Oliver

Rețetă foccacia. Cum se prepară foccacia după rețeta lui Jamie Oliver
Rețetă foccacia. Cum se prepară foccacia după rețeta lui Jaimie Oliver

Rețetă de foccacia. Iată cum se prepară o foccacia cu rozmarin după rețeta lui Jamie Oliver! Uimește-ți invitații cu tehnica desăvârșită în bucătăria mediteraneană!

Rețetă foccacia. Cum se prepară foccacia

Ingrediente rețetă foccacia

  •  1 capatana usturoi
  •  1 ceașcă ulei de măsline
  •  2 prafuri sare și piper
  • 2 linguri zahăr
  • 21 g drojdie uscată
  • 650 ml apă
  • 1 kg faină
  • 1 crenguță rozmarin

Mod de preparare foccacia

Se face o grămăjoară de făină sau se pune toată, cu vârf, într-un castron mare. Se face o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Se toarnă apă și trei pliculețe de drojdie.

Se adaugă două linguri de zahăr și o lingură de sare și apoi se amestecă încet cu o furculiță pentru a îngloba făina. Când s-a obținut un terci gros, se adaugă și restul de apă și se amestecă totul într-un aluat gros.

Se amestecă aluatul până devine lucios și elastic, se pune într-un castron acoperit cu o cârpă umezită și se lasă la cald, să crească. Se scoate aerul cu pumnul din coca dublată și se pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină. Se pun usturoiul și fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline și sare peste aluatul din tavă. Se lasă din nou la crescut sub o cârpă umedă. Se dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 20-25 de minute, după ce aluatul a fost împuns cu degetul pentru o formă mai frumoasă.

Cine este Jamie Oliver

Jamie Oliver s-a născut pe data de 27 mai 1975, în Essex, Regatul Unit, și este cunoscut sub numele de Bucătarul dezbrăcat. Acesta este o vedetă din Anglia și a scris o serie de cărți de bucate și este protagonistul seriilor de emisiuni de televiziune The Naked Chef (Bucătarul dezbrăcat).

Încă din copilărie Jamie Oliver a fost familiarizat cu tehnicile și ustensilele folosite în bucătărie,  deoarece tatăl său avea un mic restaurant în Cambridge, Anglia. La vârsta de 16 ani, Jamie Oliver și-a terminat studiile la Westminster Catering College.