Rețetă de foccacia. Iată cum se prepară o foccacia cu rozmarin după rețeta lui Jamie Oliver! Uimește-ți invitații cu tehnica desăvârșită în bucătăria mediteraneană!
Ingrediente rețetă foccacia
Se face o grămăjoară de făină sau se pune toată, cu vârf, într-un castron mare. Se face o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Se toarnă apă și trei pliculețe de drojdie.
Se adaugă două linguri de zahăr și o lingură de sare și apoi se amestecă încet cu o furculiță pentru a îngloba făina. Când s-a obținut un terci gros, se adaugă și restul de apă și se amestecă totul într-un aluat gros.
Se amestecă aluatul până devine lucios și elastic, se pune într-un castron acoperit cu o cârpă umezită și se lasă la cald, să crească. Se scoate aerul cu pumnul din coca dublată și se pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină. Se pun usturoiul și fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline și sare peste aluatul din tavă. Se lasă din nou la crescut sub o cârpă umedă. Se dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 20-25 de minute, după ce aluatul a fost împuns cu degetul pentru o formă mai frumoasă.
Jamie Oliver s-a născut pe data de 27 mai 1975, în Essex, Regatul Unit, și este cunoscut sub numele de Bucătarul dezbrăcat. Acesta este o vedetă din Anglia și a scris o serie de cărți de bucate și este protagonistul seriilor de emisiuni de televiziune The Naked Chef (Bucătarul dezbrăcat).
Încă din copilărie Jamie Oliver a fost familiarizat cu tehnicile și ustensilele folosite în bucătărie, deoarece tatăl său avea un mic restaurant în Cambridge, Anglia. La vârsta de 16 ani, Jamie Oliver și-a terminat studiile la Westminster Catering College.