Guvernul Ungariei, dator vândut la Ion Țiriac. Câți bani trebuie să îi plătească fostului tenismen

Ion Țiriac, mesaj pentru Gică Hagi. Ce spune despre cariera lui: „De la zero, la infinit!”

După ce a mutat turneul de tenis masculin de la București la Budapesta, Ion Țiriac are probleme. Se pare că omul de afaceri nu a mai primit suma de bani pe care ungurii i-au promis-o, deși termenul de plată era luna octombrie, anul trecut.

Guvernul Ungariei, dator vândut la Ion Țiriac

Mai exact, Ion Țiriac trebuie să primească din partea ungurilor aproximativ suma de 370 de mii de euro. Fostul tenismen i-a trimis apoi o scrisoare ministrului Sporturilor din Ungaria, pe nume Tunde Szabo, în speranța că se va rezolva litigiul apărut.
Presa din țara vecină titrează faptul că Guvernul Ungariei a virat banii în conturile Federației de Tenis de la Budapesta, însă suma ded bani nu a mai ajuns la Țiriac.

Nu în ultimul rând, politicienii maghiari s-au implicat și ei în acest caz, care va fi dezbătut în ședința viitoare a Federației de Tenis din Ungaria. Doar că forul de la Budapesta se află în conflict cu guvernul maghiar, guvern care bănuiește că fondurile direcționate în scopuri ilicite. Deranjați fiind de multiplele controale, oficialii Federației de Tenis din Ungaria s-au opus în 2019 mutării turneului de tenis feminin de la București la Budapesta, chiar dacă Guvernul semnase actele cu proprietarul licenței.

Cine este Ion Țiriac

Ion Țiriac s-a născut la data de 9 mai 1939, la Brașov. Acesta este un fost jucător de tenis român, dar și jucător de hochei pe gheață. La ora actuală, Ion Țiriac este un puternuc om de afaceri din România și Germania.

În ce privește cariera profesională, în anul 1970 a câștigat turneul Roland Garros împreună cu Ilie Năstase. Talentul său pe teren a fost mai mult la dublu, câștigând alături de Ilie Năstase numeroase alte turnee precum Foro Italico, Open Philadelphia Indoor (1970), Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open (1972), Arymehr Cup (1977), alături de Guillermo Villas la Baltimore International și Nice International (1977), Volvo International (1979) și, alături de Adriano Panatta, Campionatului Mondial de tenis, Sao Paolo (1974). DE asemenea, Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români și primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor lumii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI