Viorica Dăncilă, moțiunea de cenzură și optimismul inutil: ”Guvernul nu cade”

S-ar putea să fi trecut deja o lună din momentul în care un nor de moțiune de cenzură a crescut asupra Guvernului Dăncilă. În curând, vom afla și dacă ajută sau nu la ceva.

Situația în guvernul Dăncilă continuă să fie una destul de tensionată, dar premierul este optimist că nu va întâmpina probleme în Parlament cu remaniera pe care o are în vedere, votul de încredere și iminenta moțiune de cenzură. Opoziția plănuiește de mult timp să dea jos Guvernul, dar în contextul valului de încredere ieșit la suprafață odată cu victoria de ieri a Laurei Codruța Kovesi, șansele de reușită sunt mai mari ca niciodată.

„Trebuie ca opoziţia să arate numărul de voturi pe moţiune şi dacă gândim logic, moţiunea de cenzură sau demisia primului ministru sunt instrumentele prin care acest Guvern este dat jos. Chiar dacă merg eu în Parlament cu remanierea şi nu obţin numărul de voturi necesare, Guvernul rămâne în forma actuală, Guvernul nu cade. Eu cred că, dacă opoziţia într-adevăr vrea să dea jos acest Guvern, trebuie să introducă moţiunea de cenzură şi să se asigure că trece, pentru că remanierea nu dărâmă Guvernul. Eu cred că moţiunea nu va trece”, a declarat Dăncilă miercuri, la un eveniment organizat de Primăria Capitalei.

O altă dovadă de emoție din partea lui Dăncilă iese la iveală de fiecare dată când vorbește despre posibilitatea votului de încredere în Parlament. A făcut multe promisiuni pe marginea acestui subiect, fără să se arunce la vreo dată precisă.

„O să mergem în Parlament pentru a obţine un vot de încredere. Am lăsat prima dată moţiunea, poate trece moţiunea şi nu mai este nevoie de votul de încredere, nu?”, a mai spus Viorica Dăncilă.

De partea cealaltă a baricadei, Tăriceanu a confirmat ieri că partidul ALDE va vota pentru moțiunea de cenzură, împotriva guvernului condus de liderul PSD. ”ALDE discută săptămâna viitoare în Biroul Politic Executiv care e atitudinea. Eu cred că ALDE, ca partid de opoziție, trebuie să semneze moțiunea”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară, la Digi 24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI