Guvernul Orban vrea să crească vârsta de pensionare a polițiștilor. La câți ani vor putea ieși la pensie

Guvernul Orban vrea să crească vârsta de pensionare a polițiștilor. La câți ani vor putea ieși la pensie

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul României intenționează să crească vârsta de pensionare a polițiștilor, întrucât în ultimii ani mai multe cadre din Ministerul Afacerilor Interne s-au pensionat la vârste cuprinse între 40 și 45 de ani și beneficiază de pensii uriașe.

Guvernul Orban vrea să crească vârsta de pensionare a polițiștilor

Ludovic Orban susține că în momentul în care s-a modificat prin OUG sistemul de calcul al pensiilor, din Ministerul Afacerilor Interne s-au pensionat mii de cadre cu funcții de conducere pentru a beneficia de condițiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanței.

„Ei au dat o ordonanță de urgență, dar înainte le-au permis tuturor celor au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42, 43, 45 de ani cu niște pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care, până la urmă, au pus în pericol viața, siguranța cetățeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană pentru apărarea ordinii publice, a vieții și siguranței cetățeanului.

Totul a fost o nebunie generalizată. Și aici o să intervenim prin lege atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate și care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor”, a declarat Ludovic Orban pentru RRA.

O altă problemă semnalată de premierul României este cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Orban susține că foarte multe persoane s-au pensionat anticipat beneficiind de condiții de reglementări speciale, dar ulterior s-au angajat în sistemul public și primesc și pensie și salariu.

„Interzicem cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Sigur că nu interzicem oamenilor să lucreze în sectorul public, dacă vor să-și continue activitatea în sectorul public, nu avem nimic împotrivă, cu o singură condiție: nu le mai plătim pensia cât timp ocupă funcția publică, urmând ca ulterior, în funcție de anii în plus vechime pe care i-au lucrat, să le crească pensia când se vor pensiona”, a mai spus Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI