Amendă uriașă pentru șoferii care circulă pe linia specială pentru autobuz. Suma pe care trebuie să o plătești dacă ești prins

Amendă uriașă pentru șoferii care circulă pe linia specială pentru autobuz. Suma pe care trebuie să o plătești dacă ești prins
Amendă uriașă pentru șoferii care circulă pe linia specială pentru autobuz

Pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală s-a făcut o bandă unică pentru transportul în comun, însă unii șoferi nu țin cont de rolul acestei benzi și o folosesc pentru a ajunge mai repede la semnafor. Aceștia ignoră faptul că îngreunează și mai mult circulația rutieră și încă nu pot fi sancționați, întrucât banda nu a fost inaugurată oficial. Abia după inaugurare polițiștii de la Brigada Rutieră vor putea aplica amenzi.

Amendă uriașă pentru șoferii care circulă pe linia specială pentru autobuz

Bulevardul Iuliu Maniu este una dintre cele mai aglomerate artere rutiere din București. Pentru a fluidiza trafciul în zonă, s-a făcut o bandă unică pentru mijloacele de transport în comun pe o dinstanță de un kilometru, între stațiile de metrou Lujerului și Politehnică. Problema este că mulți șoferi nu țin cont de rolul aceste benzi și o folosesc pentru a se deplasa mai repede.

Poliția Locală a Municipiului București nu poate aplica amenzi, întrucât bulevardul este în administrarea Sectorului 6, iar Poliția de sector nu are atribuții în acest sens. Singurii care îi pot sancționa pe șoferii lipsiți de bun simț sunt polițiștii de la Brigada Rutieră, însă doar după ce linia specială va fi inaugurată oficial.

„Le recomandăm să nu mai facă acest lucru. Până acum, nu am putut interveni cu aplicarea măsurilor legale. Semnalizarea rutieră nu este sincronizată – și aici mă refer la semnalizarea verticală, când vorbim de indicatoare, cu cea orizontală, și anume marcajele. Se vor realiza și marcajele care vor fi aplicate pe partea carosabilă cu inscripția BUS și apoi vom începe o activitate de informare a conducătorilor auto”, a declarat Claudiu Costea, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

După ce linia specială pentru autobuze și troleibuze va fi inaugurată oficial, polițiștii rutieri vor putea aplica amenzi pentru șoferii care încalcă regulile de circulație. Sancțiunea minimă pentru cei care intră pe banda unică va fi de 870 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI