„Guvernele se pregătesc de vaccinarea regulată anti-covid-19.” Cine face anunțul în al doilea an pandemic

„Guvernele se pregătesc de vaccinarea regulată anti-covid-19.” Cine face anunțul în al doilea an pandemic
Ce se spune despre a patra doza

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că un vaccin care vizează varianta Omicron a Covid va fi gata în martie, iar compania a început deja să producă dozele. „Noi începem deja să fabricăm unele dintre aceste cantități cu risc”. Bourla a spus că vaccinul va viza și celelalte variante care circulă. El a spus că încă nu este clar dacă este sau nu necesar un vaccin Omicron sau cum ar fi folosit, dar Pfizer va avea câteva doze pregătite, deoarece unele țări doresc ca acesta să fie gata cât mai repede posibil. El a spus că guvernele cer vaccinarea regulată anti-covid.

Pfizer lucrează la un vaccin Omicron

„Speranța este că vom obține ceva care va avea o protecție mult, mult mai bună, în special împotriva infecțiilor, deoarece protecția împotriva spitalizărilor și a bolilor grave – este rezonabilă în acest moment, cu vaccinurile actuale, atâta timp cât ai, să zicem, a treia doză”, a spus Bourla.

Datele din lumea reală din Regatul Unit au arătat că vaccinurile Pfizer și Moderna sunt eficiente doar cu aproximativ 10% în prevenirea infecțiilor simptomatice de la Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză, potrivit unui studiu al Agenției de Securitate Sanitară din Regatul Unit. Cu toate acestea, cele două doze inițiale oferă în continuare o bună protecție împotriva bolilor grave, a constatat studiul.

Vaccinurile de rapel au o eficacitate de până la 75% în prevenirea infecției simptomatice, potrivit studiului.

Dr. Anthony Fauci, consilierul medical șef al Casei Albe, a declarat în decembrie că nu este nevoie de o injecție de rapel care să vizeze în mod specific Omicronul, deoarece rapelurile actuale funcționează bine împotriva variantei.

Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat pentru CNBC că firma lucrează la un rapel pentru această toamnă care vizează Omicronul și că acesta va intra în curând în testele clinice. Bancel a spus că cererea este mare din partea guvernelor, care pregătesc vaccinarea regulată împotriva virusului.

Bourla a spus că nu este clar dacă este nevoie de o a patra doză. El a spus că Pfizer va efectua experimente pentru a determina dacă este necesară o altă doză.

Israelul a pus la dispoziție o a patra doză de vaccin de la Pfizer și BioNTech pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, persoanele cu un sistem imunitar compromis și lucrătorii din domeniul sănătății.

Israelul a descoperit că o a patra doză de vaccin crește de cinci ori anticorpii care protejează împotriva virusului la o săptămână după ce a primit injecția.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI