De ce grupa de sânge ți-ar putea aduce moartea mai repede

De ce grupa de sânge ți-ar putea aduce moartea mai repede

Grupa de sânge este vitală în operații, transplanturi și nu numai. Dar te-ai gândit până acum că ar putea influența și alte lucruri?

Un scenariu bizar, dar susținut de cercetări în domeniu, arată că dacă ai grupa O de sânge, ai mai multe șanse să mori. Asta se aplică mai ales în cazul unor răni grave.

Un studiu în care a fost cercetată această grupă de sânge arată că e asociată cu un nivel scăzut al agentului de coagulare. Asta poate duce la sângerări severe și, implicit, moarte.

Cercetarea s-a derulat în Japonia și arată că pacienții cu grupa O au o rată a mortalității de 28%. Asta în timp ce celelalte grupe de sânge au o rată de 11%.

Dr. Wataru Takayama, de la Tokyo Medical and Dental University Hospital, a spus că studiile arată că grupa O prezintă un risc mai mare de hemoragie. „Pierderea sângelui reprezintă principala cauză de deces în rândul pacienților care suferă de traumatisme severe”, a declarat el.

Toți pacienții care au participat la acest studiu au suferit traumatisme grave și au fost primiți la centrele medicale din Japonia între 2013 și 2016. Cercetarea a fost publicată în revista Critical Care.

Takayama a mai spus că există puține studii care discută despre asocierea dintre grupele de sânge și riscul de deces. Rezultatele studiului susțin că transfuziile de urgență nu sunt sigure în cazul pacienților cu grupa O. P

ot provoca invaliditate pe termen lung sau chiar deces. Dar nici celelalte grupe de sânge nu sunt mai norocoase.

Un studiu realizat de oameni de știință de la Harvard School of Public Health arată că cei care au grupele A, B sau AB prezintă un risc mai mare de boli coronariene, prin comparație cu cei cu grupa O.

Ca să înțelegi cum îți afectează viața grupa de sânge, trebuie să știi cum apar acestea. Grupa de sânge e determinată de proteinele de pe suprafețele celulelor roșii din sânge. Celelalte categorii principale de grupe sunt A, B și AB. De asemenea, este important să știi că grupa O este cea mai comună grupă de sânge.