02 iun. 2023 | 19:55

Grupa de sânge care atrage ţânţarii ca magnetul. De asta unii sunt muşcaţi mereu

Diverse
Grupa de sânge care atrage ţânţarii ca magnetul. De asta unii sunt muşcaţi mereu
Grupa de sânge care atrage ţânţarii ca magnetul

Te-ai întrebat vreodată de ce unii nu pot ieși din casă vara fără să devină ținta acestor insecte, iar alții nu au nicio grijă? Specialiștii au dezvăluit care este grupa de sânge care atrage țânțarii ca magnetul și care este cea care îi ține la distanță.

Care este grupa de sânge care atrage ţânţarii ca magnetul

Nu este mit, ci s-a dovedit științific că unele persoane sunt mult mai „dorite” de țânțari decât altele. Oamenii de știință au dezvăluit că aproximativ 20% din populația planetei este un adevărat magnet pentru aceste insecte zburătoare.

De cele mai multe ori, înțepăturile sunt inofensive, doar incomode, însă unii țânțari pot fi purtători ai unor boli grave, precum malaria, virusul West Nile și virusul Zika.

Motivul pentru care unii sunt mușcați imediat are legătură cu genele noastre, mai exact, cu grupa de sânge. Se pare că grupa O este cea mai dorită de țânțari. La polul opus, cei cu sânge A sunt cei mai feriți de înțepături.

Specialiștii au reușit doar să facă aceste observații, însă nu au putut să explice preferințele insectelor. Se crede că femelele se bazează pe proteinele din sângele nostru pentru a produce ouă fertile. Masculii țânțari se hranesc cu nectar și nu înteapă oamenii.

Te-ar putea interesa și: Planta de interior care ține țânțarii la distanță. Nu te vor mai deranja niciodată

Ce spun specialiștii

Dioxidul de carbon pe care îl expirăm – CO2 – este folosit de aceste insecte pentru a-și găsi „victimele”. Studiile au demonstrat că țânțarii pot simți oamenii chiar și de la o distanță de 50 de metri.

„Persoanele mai voluminoase, inclusiv femeile gravide, emit o cantitate mai mare de CO2 decât oamenii cu o greutate medie”, sustine dr. Sujay Dutta, din cadrul secției de Boli Infecțioase de la Los Robles Hospital & Medical Center din Califonia, care a precizat că țânțarii pot simți temperatura internă crescută, care este întâlnită adesea în cazul femeilor însărcinate.

Un alt factor care îi atrage este și transpirația. De aceea devenim magneți pentru ei în timpul activităților fizice intense. Un ajutor de nădejde, în aceste cazuri, este consumul cât mai mare de apă.

„Dacă te hidratezi corect, transpirația va fi mai diluată”, a explicat dr. Sujay Dutta.

Te-ar putea interesa și: Gestul banal al oamenilor care este un magnet pentru țânțari. Mare atenție!

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru români cu privire la data la care se vor primi pensiile de Paște: ”Nu toată lumea trebuie să primească banii pe data de 1 sau pe data de 2!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro