Angajații STB continuă a cincea zi de grevă! Câte vehicule au ieșit pe traseu în această dimineață

Angajații STB continuă a cincea zi de grevă! Câte vehicule au ieșit pe traseu în această dimineață
I parte dintre vehicule a ieșit pe traseu

Dimineața zilei de luni este marcată de a cincea zi de grevă a angajaților STB, care în ciuda tuturor avertismentelor au ales să nu iasă pe teren pentru a-și exercita atribuțiile la locul de muncă. Potrivit ultimelor informații, din totalul numărului de vehicule programate să iasă pe traseu, doar o cincime din angajați au binevoit să revină la muncă pentru a deservi interesele cetățenilor. În cursul serii de duminică, primarul Nicușor Dan a transmis un mesaj de avertizare, dar din păcate, acesta nu a fost luat în seamă de mulți dintre șoferi.

Situația în trafic, luni dimineață

Bucureșteni par să se confrunte din nou cu aglomerația infernală din trafic, având în vedere că aceștia nu se pot baza pe transportul în comun. Astfel, din totalul de 521 de mașini, în această dimineață, la ora 6:00, se aflau doar 103 vehicule, în a cincea zi de grevă a angajaților de la Societatea de Transport București, potrivit Economedia.

Principalii angajați care nu au dorit să iasă la muncă, astăzi, sunt șoferii de autobuze, pe traseu fiind doar 17 din peste 350 programate. Din totalul de 107 tramvaie, 46 erau pe străzi, iar din totalul de 61 troleibuze, 40 erau pe traseu.

Potrivit aceleiași surse, niciun vehicul din unitățile Dudești, Giurgiului, Bujoreni, Nordului, Alexandria și Militari nu a ieșit pe traseu în această dimineață.

La interval de o oră, adică la ora 7:00, pe traseu s-a înmulțit numărul vehiculelor, ceea ce înseamnă că angajații STB încep să conștientizeze riscul la care se expun. Astfel, în acest moment, bucureștenii se pot baza pe un număr de 148 de vehicule din totalul de 697 programate, dintre care, 67 de tramvaie din 151 programate, 62 de troleibuze din 86 programate și 19 autobuze din 460 programate.

Mesajul lui Nicușor Dan pentru angajații care au ieșit la muncă

În cursul serii de duminică, primarul Nicușor Dan a lăudat inițiativa angajaților STB, care au ales să iasă pe traseu, în ciuda influențelor negative ale sindicatului. În cadrul aceluiași mesaj, Primarul Capitalei a condamnat cu toată puterea acțiunile distructive ale sindicatului, în frunte cu Vasile Petrariu, considerat inițiatorul acestei greve.

„Mulți angajați STB și-au reluat azi activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea.

Sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat. Înțeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în fața sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poți opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut”, a anunțat Nicușor Dan, duminică seară.

La ce număr pot apela șoferii STB care nu sunt lăsați să lucreze

În continuare, Nicușor Dan îi sfătuiește pe angajații STB care nu sunt lăsați să munceasă, să facă plângere împotriva sindicaliștilor. Mai mult, primarul face acuzații grave la adresa Gabrielei Firea, pe care o acuză indirect de această situație.

„Vă asigur că Poliția preia toate sesizările pe care le primește la numărul nostru de telefon 0800.800.868, le investighează și le adaugă dosarului penal deja deschis.
Șoferii sau vatmanii care nu sunt lăsați să lucreze trebuie doar să sune la acest număr, iar reacţia va fi imediată. Statul funcționează și nu se lasă intimidat de greve ilegale, orchestrate în laboratoare politico-mafiote.

Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineață la oprirea metroului bucureștean, precum și iresponsabilitatea șefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare și-l încurajează în acțiunile lui distructive.

Am discutat zilele astea cu mulți angajați STB, am aflat problemele și mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului și responsabilitate din partea noastră, a tuturor”, a scris primarul Capitalei, Nicuşor Dan, duminică, pe pagina de Facebook.

În concluzie, în a cincea zi a grevei STB, o mică parte din vehiculele STB se află deja pe traseu, urmând a monitoriza rezultatele măsurilor legale restrictive inițiate împotriva protestatarilor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI