Greutățile prin care a trecut Sofia Vicoveanca. Ce a povestit la Pro TV, i-a lăsat pe toți mască

Greutățile prin care a trecut Sofia Vicoveanca. Ce a povestit la Pro TV, i-a lăsat pe toți mască
Sofia Vicoveanca, dezvăluiri despre trecut. Prin ce a trecut

Se împlinesc 62 de ani de când Sofia Vicoveanca s-a dedicat publicului și a bucurat pe toată lumea cu piesele sale. Interpreta de muzică populară a afișat mereu pe scenă o atitudine pozitivă, dar nu mulți fani știu că s-a luptat cu multe greutăți înainte de a deveni cunoscută.

Prin ce a trecut Sofia Vicoveanca înainte să devină faimoasă

Sofia Vicoveanca a marcat momentul cu o călătorie emoționantă. Interpreta de muzică populară s-a întors în Cernăuți, în locul în care s-a născut, chiar dacă locuința familiei sale nu mai există. Aceasta a recunoscut că în cele 2 zile în care a călătorit și-a amintit de suferințele mamei sale.

„Legat de această a doua aniversare, 62 de ani de cântec, o prietenă din Iași mi-a făcut o surpriză și am fost în locul unde am văzut lumina zilei. Am fost și la biserica unde am fost botezată. (…) Unde a fost casa este o livadă cu pomi fructiferi.

Nu mai există nimic. Nu aveam 2 ani când ne-am refugiat. Dar în toate acele amintiri din cele 2 zile m-a însoțit jalea mamei mele, ea a îngropat toate lucrurile, tata a plecat la război. (…) Mama m-a pregătit pentru viață.”, a povestit ea la Vorbește lumea.

Sofia Vicoveanca: ‘Mă temeam’

De asemenea, Sofia Vicoveanca a mărturisit că s-a pregătit pentru toate activitățile dintr-o gospodărie, dar, ținând cont că era extrem de talentată, a apucat-o pe un alt drum. Când se afla la o vârstă fragedă, ea nu putea cânta în casă, mai ales pentru că tatăl său, întors din război, nu voia să audă melodii.

„Iată că nu este cum îți propui tu. Știu să mulg vaca, știu toată rânduiala gospodăriei și a câmpului. Drumul meu a fost altfel croit. (…)

Tatăl a venit din prizonierat și nu am știut niciodată ce a pătimit acolo, nu suporta cântecul prin casă. Eu mergeam la muncă cu ziua, dădeam drumul cântecului.

Soția fratelui tatălui meu m-a descoperit, ea mi-a spus: ‘Tu trebuie să pleci în lume’. (…) Erau vremuri când, dacă ai plecat din lumea satului, puteai să fi icoană. Dar, în lumea satului, deja erai pătată. Și mă temeam.”, a mai zis ea.

Cum a afectat-o pandemia pe Sofia Vicoveanca

Cunoscuta cântăreață a suferit cumplit în pandemie, mai ales pentru că nu a putut să se întâlnească cu fanii săi și să urce pe scenă la diferite evenimente. Cu toate acestea, ea se bucură de faptul că are acces la mediul online și poate discuta cu admiratorii săi.

„Am prins perioada când aveam normă, 8 piese noi pe stagiune. Era cenzură, nu aveam voie să cântăm de jale, dor, amar, numai de veselie. (…)

Mie îmi plac oamenii și am suferit cumplit în perioada asta de pandemie, deși am ce face zilnic. (…) Sunt măritată cu Facebook-ul. Răspund la toată lumea.”, a menționat aceasta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI