Care este adevăratul nume al Sofiei Vicoveanca. Câți ani are, de fapt, marea doamnă a muzicii populare

Care este adevăratul nume al Sofiei Vicoveanca. Câți ani are, de fapt, marea doamnă a muzicii populare
Suferința Sofiei Vicoveanca. Ce probleme are, de fapt, în această perioadă

Artista Sofia Vicoveanca s-a născut în nordul Bucovinei, într-o familie de gospodari înstăriți, care însă aveau să piardă toată agoniseala, odată cu cel de-al Doilea Război Mondial.

Adevăratul nume al Sofiei Vicoveanca și de unde provine

Familia Sofiei Vicoveanca locuia în satul Toporăuți, actualmente aflat pe teritoriul Ucrainei și a fost nevoită să se mute și să se refugieze în satul Vicov, în casa unei mătuși. Chiar după numele acestui sat Sofia își va lua numele de ”Vicoveanca”, deși ea se numea Fusa.

În buletin, Sofia Vicoveanca se numește, de fapt, Micu, după soțul ei, un celebru jurnalist. Nu a avut o copilărie ca-n povești, în special după ce tatăl ei a fost luat forțat și trimis în lagăr de concentrare pe front. Când acesta s-a întors de pe front, era total schimbat, cu nervii la pământ și foarte sobru. De altfel, Sofia nu a avea voie să cânte sau să poarte haine colorate.

Pare că nu îmbătrânește

Însă anul acesta, Sofia Vicoveanca împlinește vârsta de 79 de ani și se declară un om fericit și împlinit, cu tolba plină de amintiri pe care le deapănă cu plăcere. Nu locuiește în Capitală, ci în Suceava, iar ocazional, în Vicovul de Jos unde are o bucată de pământ pe care o cultivă și de unde adună recolta în fiece toamnă.

Sofia Vicoveanca are și un fiu, pe nume Vlad Micu, în vârstă de 49 de ani, dar și două nepoate. Deși anii au trecut peste celebra interpretă de muzică populară, ea nu s-a schimbat deloc și pare că nu îmbătrânește, rămânând același om al satului care a fost dintotdeauna.

De menționat este faptul că luna trecută a avut un șoc total când un răuvoitor a scris pe rețelele de socializare că ar fi fost infectată cu coronavirus, știindu-se faptul că Suceava se afla în carantină totală. A fost însă un zvon fals, pe care artista l-a dezmințit.