Greșelile pe care le faci înainte de somn. Așa îmbătrânești mai repede

Greșelile pe care le faci înainte de somn. Așa îmbătrânești mai repede

Înainte de a merge la somn, sunt câteva reguli esențiale de care ar trebui să ții cont dacă vrei să te bucuri de un ten frumos și sănătos. Fie că folosești make-up sau nu, ritualul despre care îți vom vorbi în rândurile de mai jos nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică a niciuneia dintre noi. Întrucât tenul acumulează mai multe impurităţi din mediul înconjurător pe parcursul zilei, seara trebuie să respecți anumiți pași înainte de culcare.

Greșelile pe care le faci înainte de somn

Impuritățile acumulate pe ten pe parcursul zilei se încarcă cu celule moarte și sebum pe parcursul nopții, ele putând bloca porii. Prin urmare, demachierea înainte de somn este esențială. În continuare îți vom prezenta cele mai comune greșeli pe care multe dintre noi le facem, iar uneori nici nu ne dăm seama.

Nu conștientizezi importanța demachierii

O primă și poate cea mai gravă greșeală e să nu conștientizezi cât de importantă e curățarea pielii. Pentru a-ți da seama cât de multe impurităță există în mediul înconjurător, tot ce trebuie să faci este să-ți cureți fața cu o dischetă și puțină apă micelară și să observi cât de murdară este aceasta după folosire (chiar şi fără machiaj).

Te speli cu săpun pe față 

Multe persoane obișnuiesc să se curețe cu săpun pe față, ceea ce nu este deloc indicat. Săpunul are un PH crescut, fapt pentru care folosirea lui pe pielea feței este total greșită. Săpunul favorizează uscarea și deshidratarea tenului, astfel că nu ar trebui să te mire senzația de față „strânsă“.

Citește și: A pus o oglindă sub lenjeria de pat şi a descoperit ceva uimitor. Toţi românii trebuie să facă acest test genial

Așa îmbătrânești mai repede

Nu folosești loțiune tonică 

Îți vine să crezi sau nu, însă loțiunea tonică este la fel de importantă ca demachiantul. Multe persoane se plâng că produsele de hidratare nu funcționează, iar acest lucru se datorează faptului că, fără loțiune tonică, porii pot rămâne blocaţi de demachiant şi crema nu poate pătrunde în profunzime. Totodată, tonicul readuce ph-ul pielii la 5,5, aceasta menținându-se sănătoasă.

Nu folosești demachiant special pentru ochi

Zona ochilor este mult mai sensibilă decât restul feței, fapt pentru care este indicat să folosești un demachiant special care să fie blând și să nu irite ochii. Un astfel de produs poate fi folosit și de persoanele care poartă lentile de contact sau extensii de gene.

Te demachiezi cu mișcări agresive

O altă greșeală, pe care poate o faci și tu, este reprezentată de modul agresiv de demachiere. Este important să avem grijă de tenul nostru și, prin urmare, să practicăm mişcări delicate şi ascendente.

Urmăriți Playtech.ro și pe