18 aug. 2019 | 08:29

Apa micelară a devenit din ce în ce mai folosită de către femei. La ce este bună?

Utile
Apa micelară a devenit din ce în ce mai folosită de către femei. La ce este bună?
La ce este bună apa micelară care este din ce în ce mai utilizată de către femei.

Soluția sau apa micelară este unul dintre cele mai noi și apreciate produse cosmetice care au umplut rafturile magazinelor. Statisticile spun că în lume se vinde o apă micelară la fiecare 6 secunde, produsul fiind recomandat de multe vedete și specialiști în dermato-cosmetica și machiaj.

La ce este bună apa micelară, care este din ce în ce mai folosită

Soluția sau apa micelară este un produs cosmetic de curățare, format din apă și particule micelare sau micele. Micelele sunt mici fosfolipide care la bază înseamnă o masă uleioasă. În practică aceste micele au capacitatea să se agațe de toate impuritățile de pe piele, pentru că au două părți, una hidrofilă și una lipofilă. Partea hidrofilă atrage ca un magnet tot ce este praf, iar partea lipofilă are capacitatea să ia tot ce înseamnă grăsimi, sebum.

Fiecare producător mai adaugă după preferințe alte ingrediente ce fac ca acea apă micelară sau soluție micelară să fie mai fină sau mai parfumată, bineînțeles mai scumpă sau mai ieftină.

Apa micelară, folosită de milioane de femei, zi de zi

O soluție micelară ne ajută pentru o curățare a tenului și o demachiere de zi cu zi.

Apa micelară poate fi folosită dimineața, pentru îndepărtarea sebumului în exces acumulat la nivelul feței pe timpul nopții, dar și pentru îndepărtarea particulelor de praf. O piele curațată cu apă micelară este pregatită pentru aplicarea unui machiaj rezistent.

Apa micelară poate fi folosită și seara, pentru demachiere. Pentru un machiaj intens, mai ales in zona ochilor, este bine să se folosească un demachiant special, pe baza de ulei, pentru îndepărtarea produselor de make-up, și abia apoi apa micelar. O apă micelară se descurcă mai greu cu un machiaj waterproof.  Apa micelară va îndepărta urmele de machiaj rămase pe față, dar și uleiurile naturale și murdăria acumulate de-a lungul zilei.

Cum se aplică apa micelară

Soluția se aplică pe o dischetă și apoi cu mișcări blande, se șterge tenul. Se recomandă să se umezească puțin chiar cu apă discheta demachiantă înainte de a picura și apa micelară. După ce este gata toată treaba de curățare, se clătește tenul cu apă.

Chipul unei fete.

Apa micelaă a devenit din ce în ce mai utilizată de către femei.

Asta din păcate nu prea spune nici un producător, ba toți susțin că apa micelară nu necesită clătire.  Folosită zi de zi, apa micelară nu este bine să rămână pe ten. Micelele rămân acolo încărcate cu impurități și din păcate își pot continua și acțiunea de curățare un pic contra dorinței noastre.

În nici un caz nu este bine să ștergem fața cu apă micelară și să ne culcam așa, mai ales înainte de somn, fața trebuie eliberată de produsul de curățare și ideal este apoi de aplicat un produs de hidratare.

Alte utilizări ale apei micelare:

  • ne ajută să ne curățăm degetele de anumite chestii gen acuarele, cariocă sau pix;
  • ne ajută să ștergem pensulele personale de machiaj, chiar ajută la o mai bună curățare dacă pensulele de produse cremoase sunt șterse puțin înainte și cu o apă micelară;
  • poate fi folosită și de barbați la curățarea tenului.
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a lucrat! General SRI, atac murdar la adresa jurnalistei
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro