11 aug. 2021 | 22:28

Greșelile pe care le fac românii pe caniculă. Toți procedează astfel când fac duș

Diverse
Greșelile pe care le fac românii pe caniculă. Toți procedează astfel când fac duș
Greșeli majore făcute pe caniculă. Ce nu trebuie să mai faci de acum încolo

Românii încearcă numeroase trucuri pentru a se răcori în momentul în care temperaturile ridicate sunt greu de suportat. Chiar dacă mulți consideră că au găsit secrete valoroase pentru a face față zilelor caniculare, greșeli mari sunt făcute.

De ce trucuri ar trebui să uite românii pe caniculă, de fapt

Multe dintre trucurile la care apelează românii nu sunt bune, ba chiar pot să atragă diferite probleme. Senzația de căldură este agravată în momentul în care persoanele își doresc să facă tot ce este posibil pentru a se răcori, fără a se gândi bine înainte.

Cu siguranță și tu faci unele greșeli mari pentru a suporta canicula. Află că o să treci prin clipe de cumpănă dacă apelezi la trucuri ce crezi că sunt potrivite pentru vară. Spre exemplu, nu este bine să faci un duș rece sub nicio formă!

Ce e bine să faci?

Specialiștii recomandă purtarea unor haine cât mai vaporoase și deshise la culoare pentru a nu atrage soarele. De asemenea, nu trebuie să îți uiți acasă pălăria, șapca sau ochelarii de soare.

Mai mult decât atât, dacă știi că pleci ore bune de acasă e nevoie să ai mereu o sticlă cu apă la tine. Deși căldura ne dă senzația că suntem plini, mesele trebuie să fie și ele organizate și bine compuse pentru a avea energie pe tot parcursul zilei.

  • Dușul rece îți face multe probleme

Între apa rece și pielea încinsă se creează un șoc termic, așa că este bine să eviți această situație, chiar dacă îți dorești să te răcorești.

Sensibilitatea la frig este modificată, așa că dacă este o diferență foarte mare între temperatura de afară și apa folosită pentru duș, este foarte posibil ca organismul să lupte și să se încălzească. În loc de a recurge la așa ceva, folosește apă călduță.

  • Nu trebuie să bei lichide cu gheață

Alimentele se servesc la temperatura camerei

Nimeni nu are poftă de o ciorbă fierbinte în momentul în care temperaturile ridicate sunt greu de suportat. Mulți români apelează la diverse băuturi cu gheață și mâncăruri reci, dar temperatura corpului o să crească dacă se recurge la așa ceva.

Organismul o să se folosească de rezervele de energie pentru a metaboliza alimentele reci, așa că o să ducă la încălzirea corpului. Este indicat ca orice servești să fie la temperatura camerei, ferindu-te de lichidele reci ce sunt preferatele tuturor în sezonul călduros.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro