Greșelile pe care le fac românii pe caniculă. Toți procedează astfel când fac duș

Greșelile pe care le fac românii pe caniculă. Toți procedează astfel când fac duș
Greșeli majore făcute pe caniculă. Ce nu trebuie să mai faci de acum încolo

Românii încearcă numeroase trucuri pentru a se răcori în momentul în care temperaturile ridicate sunt greu de suportat. Chiar dacă mulți consideră că au găsit secrete valoroase pentru a face față zilelor caniculare, greșeli mari sunt făcute.

De ce trucuri ar trebui să uite românii pe caniculă, de fapt

Multe dintre trucurile la care apelează românii nu sunt bune, ba chiar pot să atragă diferite probleme. Senzația de căldură este agravată în momentul în care persoanele își doresc să facă tot ce este posibil pentru a se răcori, fără a se gândi bine înainte.

Cu siguranță și tu faci unele greșeli mari pentru a suporta canicula. Află că o să treci prin clipe de cumpănă dacă apelezi la trucuri ce crezi că sunt potrivite pentru vară. Spre exemplu, nu este bine să faci un duș rece sub nicio formă!

Ce e bine să faci?

Specialiștii recomandă purtarea unor haine cât mai vaporoase și deshise la culoare pentru a nu atrage soarele. De asemenea, nu trebuie să îți uiți acasă pălăria, șapca sau ochelarii de soare.

Mai mult decât atât, dacă știi că pleci ore bune de acasă e nevoie să ai mereu o sticlă cu apă la tine. Deși căldura ne dă senzația că suntem plini, mesele trebuie să fie și ele organizate și bine compuse pentru a avea energie pe tot parcursul zilei.

  • Dușul rece îți face multe probleme

Între apa rece și pielea încinsă se creează un șoc termic, așa că este bine să eviți această situație, chiar dacă îți dorești să te răcorești.

Sensibilitatea la frig este modificată, așa că dacă este o diferență foarte mare între temperatura de afară și apa folosită pentru duș, este foarte posibil ca organismul să lupte și să se încălzească. În loc de a recurge la așa ceva, folosește apă călduță.

  • Nu trebuie să bei lichide cu gheață

Alimentele se servesc la temperatura camerei

Nimeni nu are poftă de o ciorbă fierbinte în momentul în care temperaturile ridicate sunt greu de suportat. Mulți români apelează la diverse băuturi cu gheață și mâncăruri reci, dar temperatura corpului o să crească dacă se recurge la așa ceva.

Organismul o să se folosească de rezervele de energie pentru a metaboliza alimentele reci, așa că o să ducă la încălzirea corpului. Este indicat ca orice servești să fie la temperatura camerei, ferindu-te de lichidele reci ce sunt preferatele tuturor în sezonul călduros.

Urmăriți Playtech.ro și pe