Toți oamenii trebuie să spele atent fructele și legumele pe care le cumpără din comerț sau de la vânzătorii ambulanți de la marginea drumului ori de pe tarabele din piață. Cum trebuie să faci această activitate corect și ce greșeală majoră fac deseori românii? Mulți preferă să le consume în special în sezonul lor. Cu toate astea, le poți cumpăra de la supermarket-uri și în iarnă sau toamnă, dar la un preț uriaș.
Dacă speli un astfel de fruct nu trebuie să te gândești că doar clătirea lui este de ajuns. Există un truc genial pe care îl poți folosi pentru a curăța căpșunele, mod în care poți elimina microbii de pe suprafața lor.
Majoritatea oamenilor le adoră în prăjituri, gemuri, dulceață sau în diverse băuturi răcoritoare. Spălatul lor este o treabă mai complicată pentru că sunt asemănătoare cu niște bureți.
Ele au tendința să absoarbă toată apa cu care intră în contact. Una dintre reguli este să începi să le pregătești chiar cu puțin timp înainte să le consumi sau să le prepari.
Dacă faci asta și le uiți în frigider sau pe masă preț de câteva zeci de minute, se vor strica rapid, își vor pierde textura cărnoasă și gustul lor nu va mai fi același.
Pentru a le servi în siguranță copiilor, fără riscul să aibă bacterii sau praf, trebuie să le înmoi în oțet și apă. Sună ciudat și prea mult pentru un astfel de fruct sensibil și fin. Gustul de oțet dispare la prima clătire, pentru că după trebuie să le mai bagi sub un jet de apă.
Pentru a te bucura mai mult de ele în cazul în care cumperi o cantitate mai mare, poți să le păstrezi fără grijă în frigider. Cu toate astea, trebuie să te folosești de o anumită metodă pentru a rezista timpului. Pune-le într-un recipient în care ai deasupra un prosop mic de pânză care să absoarbă umiditatea.