Ce nu trebuie să faci, niciodată, înainte să speli legumele şi fructele. Mulţi români comit această greşeală

Ce nu trebuie să faci, niciodată, înainte să speli legumele şi fructele. Mulţi români comit această greşeală
Ce greșeală fac mulți români când spală fructele și legumele

Mulți români spală bine legumele și fructele înainte să le servească sau introducă într-o rețetă gustoasă, dar puțini știu cum ar trebui să decurgă acest proces, de fapt. Există o greșeală pe care sigur o faci și tu, așa că află despre ce este vorba imediat!

Cum se spală corect fructele și legumele. Nu mulți știu acest truc

Din păcate, o eroare poate să ducă la probleme mari de sănătate. Consumul legumelor și fructelor este important pentru a respecta o dietă sănătoasă, dar nu mulți știu ce se întâmplă în momentul în care acestea nu sunt spălate într-un mod corect.

În cazul în care vrei să te ferești de probleme, află ce greșeală faci când te grăbești să te bucuri de un aliment delicios. De multe ori ne dorim să economisim timp sau pofta este prea mare, dar specialiștii anunță că este bine să îți ai parte de timpul necesar pentru a scăpa de diferite bacterii.

Mulți îndepărtează pesticidele de pe legumele și fructele din comerț înainte de consum. Totuși, ele nu trebuie să fie curățate înainte de a fi spălate, mai ales pentru că multe bacterii ce se află pe cuțit se pot transfera pe pulpă. Aceste alimente pot fi contaminate, așa că acest lucru duce la numeroase probleme.

Ce greșeală faci în momentul în care consumi fructe și legume, de fapt

Potrivit unor date furnizate de CDC, 420 de oameni mor anual, în SUA, după ce s-au infectat cu bacteria Salmonella, alte 100 de persoane își pierd viața din cauza infecției cu E.coli, iar 260 de oameni mor după ce se luptă cu boala Listerioza, astfel că este bine să nu curățăm legumele înainte să fie spălate.

De asemenea, mulți români folosesc diferite metode de curățare pentru fructe și legume, dar acestea nu reprezintă rețeta succesului. Ei ar trebui să renunțe imediat la aceste trucuri și să recurgă la o metodă cât se poate de corectă, ce este recomandată de experți.

Sfatul specialiștilor. Cum te ferești de probleme

Mai cu seamă, fructele și legumele ar trebui să fie spălate cu apă și o perie curată înainte să fie consumate. Nu trebuie să alegi detergenți sau diferite produse de uz casnic, mai ales pentru că acestea te pot îmbolnăvi, chiar dacă alimentele sunt clătite din abundență înainte de a fi mâncate.

Mai mult, părțile din legume sau fructe ce par deteriorate ar trebui să fie îndepărtate, ținând cont că ele pot să ascundă agenți patogeni. Este important să te ferești și să îi protejezi pe cei dragi prin a spăla și curăța alimentele cât se poate de bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI