Greșelile pe care le fac mulți oameni cu hainele la mașina de spălat. Nu mai proceda așa

Greșelile pe care le fac mulți oameni cu hainele la mașina de spălat. Nu mai proceda așa
Greșelile pe care le fac mulți oameni cu hainele la mașina de spălat

Ce greșeli fac mulți oameni cu hainele la mașina de spălat. Nu mai trebuie să procedezi așa, întrucât hainele sau mașina de spălat pot fi afectate. Iată ce trebuie să eviți să faci atunci când pui hainele la spălat. Specialiștii vin cu sfaturi prețioase în acest sens. Iată ce trebuie să faci!

Greșelile pe care le fac mulți oameni cu hainele la mașina de spălat

Spălatul rufelor la mașina de spălat pare treabă ușoară, însă specialiștii sunt de părere că, totuși, ar trebui să se țină cont de anumite reguli. Spre exemplu, dacă credeai că este greșit să lași lenjeria umedă în cuva mașinii de spălat, acest lucru nu este adevărat. Dacă te grăbești și ești tentat să faci asta, întrucât nu ai timp să pui imediat rufele la uscat, experții recomandă ca rufele să fie lăsate în interiorul mașinii de spălat vreme de câteva ore cu ușa deschisă, întrucât mirosul nepăcut apare abia după 24 de ore.

Un alt amănunt de care ar trebui să ții cont este că poți spăla rufele doar atunci când cuva este umplută. De fapt, cu cât calitatea spălării scade, din lipsă de spațiu hainele se clătesc mai puțin și poate rămâne detergent pe ele. Un sfat ar fi să umpli cuva atât cât să atingi cu mâna peretele din spate a cuvei.

Alte sfaturi utile

Dacă credeai că mașina de spălat se deteriorează rapid dacă nu sunt utilizate produse speciale, ei bine asta este greșit. Peste tot pe unde curge apa se formează depuneri de calcar. Pentru îndepărtarea lor nu este nevoie de produse speciale, ci este nevoie să adaugi 20 de ml de oțet direct în cuvă și să pornești un ciclu de spălare la o temperatură de 60 de grade C. Dar nu porni mașina de spălat fără rufe, ci pune în interior câteva cârpe sau prosoape, căci mirosul de oțet va dispărea în timpul uscării.

O altă gândire greșită este aceea că hainele trebuie spălate la 30°C și pot fi spălate și la 40°C. Înainte de spălare a rufelor, trebuie verificate indicațiile de pe etichetă, pentru a evita surprizele neplăcute.

Resturile de detergent și umiditatea permanentă contribuie la înmulțirea bacteriilor. Un sfat ar fi să nu speli rufele doar la 30 de grade C, ci să folosești periodic programele 60°C sau chiar 90°C.

O altă greșeală este să folosești prea mult detergent. Majoritatea are tendința de a folosi cât mai mult detergent, întrucât ai impresia, astfel, că hainele se vor spăla mai bine. În privința asta, totul este fals, iar cei care repară mașinile de spălat recomandă să folosești doar jumătate din sertarul destinat detergentului.