Greșelile făcute în Grecia care aduc amenzi de 700 de euro și te lasă fără permis. Atenție mare!

Greșelile făcute în Grecia care aduc amenzi de 700 de euro și te lasă fără permis. Atenție mare!
Ce greseli trebuie sa eviti in vacanta in Grecia

Care sunt greșelile făcute în Grecia care aduc amenzi de 700 de euro și te lasă fără permis. Sunt prevăzute, așadar, sancțiuni dure pentru șoferii care se pregătesc să plece în vacanță în Bulgaria și Grecia. Șoferii care încalcă regulile de circulație își pot destabiliza complet vacanța. Iată despre ce este vorba!

Greșelile făcute în Grecia care aduc amenzi de 700 de euro

Șoferii trebuie să știe că, în cazul în care insistă să folosească mașina, ca să ajungă în Grecia sau Bulgaria, trebuie să fie precauți. Spre exemplu, în Bulgaria, aceștia riscă amenzi uriașe dacă depășesc viteza legală sau dacă nu plătești taxa de drum. Iar în Grecia șoferii pot rămâne imediat fără permis, dacă nu opresc la indicatorul STOP.

Entuziasmul drumului spre vacanța mult visată în Grecia sau Bulgaria ar putea să îi determine să ignore unele reguli de circulație, astfel că este important să știe care sunt consecințele.

„Aici, în Grecia, șoferii care trec pe roșu trebuie să plătească o amendă de 700 de euro. În plus, polițiștii le vor lua și permisul pentru 60 de zile și plăcuțele de înmatriculare pentru 20 de zile.

Dacă nu respectă indicatorul STOP, amenda este tot de 700 de euro și suspendarea permisului și a plăcuțelor pentru 20 de zile. Dacă polițiștii depistează șoferi fără centură în mașină sau fără cască pe scuter, amenda este de 350 de euro și suspendarea permisului pentru 10 zile.”, a declarat Lefteris Prasinos, prezentator știri Antenna TV Grecia.

Greșelile făcute în Grecia care te lasă fără permis

În Grecia poți rămâne pe loc fără permisul de conducere, precum și de plăcuțe și de certificatul de înmatriculare al mașinii dacă se blochează rampele de trecere destinate persoanelor cu dizabilități ori dacă parchează pe locurile speciale pentru acestea. La fel se întâmplă și dacă te plasezi pe banda de urgență sau dacă arunci diverse obiecte pe geamul mașinii, inclusiv mucuri de țigară.

„Pentru cei care utilizează telefonul mobil fără dispozitiv ”mâini libere” în timp ce conduc, amenda este 100 de euro și suspendarea permisului pentru 30 de zile. Pentru depășirea vitezei legale, amenda este între 40 și 350 de euro. Iar pentru cei care s-au urcat băuți la volan, amenda este cuprinsă între 200 și 3.000 de euro, plus suspendarea permisului pentru 6 luni”, a mai precizat Lefteris Prasinos.

Tot în Grecia, un șofer poate risca dosar penal pentru contrabandă cu produse petroliere dacă vameșii îl prind cu canistre cu combustibil în mașină. MAE a avertizat că este în Grecia transportul combustibililor în orice astfel de recipient. Oficialii au mai spus că în ultima vreme au primit multe sesizări din partea românilor care s-au aflat într-o astfel de situație.

„În Bulgaria, dacă depășiți viteza legală, riscați amenzi între 10 și 300 de euro. Dacă vorbiți la telefon în timp ce conduceți sau nu purtați centura de siguranță, fiți pregătiți să plătiți 25 de euro.

Și dacă decideți să vă urcați la volan după ce ați băut câteva beri sau ați consumat substanțe interzise, riscați să fiți amendați cu până la 750 de euro și să rămâneți fără permis. Mai mult, ați putea ajunge la închisoare.”, a precizat Tsvetana Balabanova, corespondent BTV Bulgaria, potrivit Stirile Pro TV.