Sănătatea bateriei este un lucru foarte important pentru telefonul nostru. Specialiștii recomandă evitarea acestor greșeli, astfel încât dispozitivul nostru să poată fi folosit cât mai mult timp, fără probleme. Iată despre ce este vorba.
Dacă sunteți genul de persoană care folosește telefonul de dimineață până seara, sănătatea bateriei va scădea considerabil în timp. Specialiștii recomandă folosirea telefonului doar atunci când chiar avem nevoie de el.
Unul dintre obiceiurile care afectează bateria dispozitivului nostru este utilizarea încărcătorului nepotrivit. Un încărcător care nu este dedicat telefonului nostru poate scurta durata de viață a oricărei baterii. Este recomandat să folosiți doar încărcătoare originale, chiar dacă sunt mai scumpe.
O altă greșeală care afectează grav bateria este încărcarea telefonului atunci când este cald. Atunci când cuplați încărcătorul la întrerupător, iar acesta are deja o temperatură înaltă, poate duce la supraîncălzire, iar bateria va fi afectată. De asemenea, este indicat să renunțat la husă atunci când încărcați telefonul.
Este un obicei despre care nu multă vorbește, însă bateria telefonului are de suferit atunci când este încărcată până la 100%. Din acest motiv, majoritatea telefoanelor se încarcă repede până la 80%, însă până la 100% mai greu. Recomandat ar fi să mențineți nivelul de bateria între 20% și 80%.
Un alt obicei care duce la deteriorarea bateriei este lăsarea Bluetooth-ului, WiFi-ului sau geolocalizării activate tot timpul. În acest fel, se consumă energie în mod inutil.
Cele mai multe telefoane mobile din ziua de azi au bateriile cu litiu. Acestea au o durată de viață cuprinsă între 300 și 500 de cicluri de încărcare. Presupunând că se consumă câte un ciclu complet în fiecare zi, bateria telefonului are o durată de viață de circa un an și jumătate.
Cu toate acestea, folosirea anumitor aplicații, obiceiurile de încărcare și alte dispozitive conectate la telefonul nostru pot afecta sănătatea bateriei într-un mod negativ pe parcursul anilor. Desigur, puteți schimba bateria telefonului dacă observați că aceasta nu mai este atât de durabilă ca de obicei.
Citește și: De ce să nu mai încarci telefonul mobil până la 100%. Greșeala pe care o fac cei mai mulți oameni