02 dec. 2021 | 13:35

Greșelile banale pe care le faci cu autoturismul tău iarna. Nu trebuie să procedezi așa, mare atenție

Utile
Greșelile banale pe care le faci cu autoturismul tău iarna. Nu trebuie să procedezi așa, mare atenție
E timpul să vă pregătiți mașina pentru iarnă

Drumurile pe timp de iarnă pot fi periculoase, iar faptul că trebuie să plecați undeva poate fi o adevărată povară. Asigurați-vă că mașina este pregătită pentru iarnă. Este important să efectuați lucrările de întreținere a mașinii. La fel de importat este să conduceți în siguranță, să aveți cauciucurile de iarnă. În același timp, nu uitați de trusa de urgență. Nu știi când poți avea nevoie de ea.

Cum să vă pregătiți mașina pentru iarnă

Știm că, de obicei, în fuga asta nebună, uitați să faceți anumite lucruri, mai degrabă anumite greșeli, când vine vorba de pregătirea mașinii pentru iarnă. În general, e bine su nu faceți anumite lucruri, care vă pot dăuna mașinii. În cele ce urmează noi vă spunem ce trebuie să faceți și să nu omiteți niciodată, când vă pregătiți mașina pentru perioada rece, de iarnă.

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti mașina pentru iminentul sezon de iarnă. Pregătirea mașinii pentru iarnă poate necesita timp și bani. Așa că planificați în consecință cu această listă de verificare pentru iarnă pentru vehicule. Nu uitați de caucicurile de iarnă, care sunt obligatorii deja peste tot în țară.

Verificați banda de rulare a anvelopelor

Atunci când vă pregătiți mașina pentru iarnă, asigurați-vă că inspectați anvelopele pentru uzura benzii de rulare și rotiți-le la fiecare schimb de ulei. Faceți acest lucru luând o monedă de 50 de bani și plasați-0 în canelura benzii de rulare a anvelopei dumneavoastră. Înfigeți moneda cu partea pe care apare stema în banda de rulare astfel încât partea superioară a a acesteia să nu mai fie vizibilă. Dacă stema nu mai este vizibilă în timp ce se află în canelură, este timpul să vă înlocuiți anvelopele.

Umflați cauciucurile pentru iarnă

Presiunea scăzută a aerului din anvelope poate fi potențial periculoasă pe drumurile de iarnă. Du-ți mașina la un mecanic pentru a verifica presiunea din anvelope și umflă anvelopele dacă este necesar. Dacă aveți cunoștințe prealabile despre verificarea presiunii în anvelope, o puteți face cu ușurință singur la o pompă de aer pentru anvelope gratuită care se găsește la benzinăria locală sau la un magazin auto.

Luați în considerare anvelopele de iarnă

Trecerea la anvelope de iarnă, poate ajuta la conducerea pe drumuri înzăpezite și alunecoase. În afară de faptul că vă ajută la deplasare, dar sunt și obligatorii, conform Codului Rutier. Așa că, mai bine să le aveți montate, decât să riscați amenzi, mai ales acum pe timp de iarnă.

Schimbați uleiul și antigelul

Întreținerea regulată a mașinii nu poate decât să vă ajute la prevenirea oricăror probleme auto în lunile care implică condusul pe timp de iarnă.

Repară-ți sistemul de încălzire

Drumurile scurte nu sunt prea împovărătoare atunci când nu ai căldură în mașină, dar gândește-te la ce s-ar întâmpla dacă ai rămâne blocat în mașină pentru o perioadă lungă de timp fără căldură. A avea un încălzitor funcțional poate ajuta la prevenirea disconfortului zilnic, dar poate fi și o măsură preventivă excelentă.

Verifică bateria

Capacitatea bateriei se reduce pe timp rece. Asigurați-vă că mașina este pregătită pentru iarnă și cereți unui profesionist să inspecteze lichidul și cablurile bateriei.

Verificați lamelele ștergătoarelor și completați spălarea parbrizului

Verificați dacă ștergătoarele sunt în stare bună, fără rupturi sau găuri, și dacă vă pot curăța parbrizul în mod corespunzător. Puteți să le ștergeți din când în când cu o cârpă curată. Dar, nu scoateți lamelele ștergătoarelor de pe geamul înghețat și nu le porniți dacă parbrizul este înghețat, deoarece cauciucul se poate rupe.

Veți avea nevoie și de mult lichid de spălare. Nu numai că este periculos să nu aveți lichid în sticla de spălare a parbrizului unui vehicul, dar este și ilegal.

Completați antigelul pentru iarnă

Antigelul oprește înghețarea apei din sistemul de răcire al motorului, așa că asigurați-vă că este completat. Lichidul de răcire trebuie schimbat la fiecare 2 – 5 ani, în funcție de mașină și de tipul de lichid de răcire necesar.

Verificați frânele

Frânele trebuie să fie în perfectă stare, mai ales pe timp de iarnă. Dacă scârțâie, fac alte zgomote sau generează senzații neobișnuite, verificați-le. Dacă vă scoateți mașina după câteva zile lăsate nefolosite în frig, porniți ușor, în cazul în care discurile, etrierii sau frâna de mână au înghețat.

Concluzie și un ultim sfat. Verificați dacă mașina trebuie să meargă la revizie

La fel ca multe dintre sfaturile de mai sus, acest lucru este important pe tot parcursul anului, dar pe timp de iarnă îl face doar un pic mai urgent. De obicei, se recomandă un service la fiecare 20.000 de km sau la fiecare 12 luni, oricare dintre acestea se întâmplă mai devreme.

Dar fiecare mașină este diferită, așa că verificați manualul  pentru a afla programul de service recomandat de producător. În unele zone, poate dura câteva săptămâni până când un garaj vă poate programa pentru o revizie, planificați-vă din timp și asigurați-vă că sunteți programat din timp.

PlaySport
Anamaria Prodan, detalii intime din relația cu Ronald Gavril! Ce-i face boxerul imediat după ce ajunge acasă: „De la antrenament”
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu a renunțat la lenjeria intimă, rochia prea scurtă a arătat TOT
Digi24
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Cancan.ro
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
GSP.ro
Au rupt perdelele să le transforme în „hamuri și leagăne sexuale”. Acuzații incredibile: „Sunt 500 de poze la dosar”
Stirile PROTV
„Un incendiu subacvatic” masiv se întâmplă în oceane. Experții avertizează întreaga omenire
Romania TV
BOMBA BOMBELOR în showbiz! Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au semnat cu PROTV! Vor fi juraţii MasterChef România sezonul 9
Capital.ro
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
EVZ.ro
Militari români vor lupta în Orientul Mijlociu. Iohannis a aprobat decizia
Adevarul
Coranda, muntele mutat în goana după aur și metale prețioase. „Așa ceva nu s-a mai găsit în Europa“ VIDEO
BZI.ro
Ce poveste de dragoste a trăit Carmen Harra! Ce a făcut după ce a murit Virgil Nicodivi
Spynews.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Libertatea.ro
Cum a fost scos din țară „un Zamolxe de patrimoniu” pentru o mită de 300 de euro. Frăția româno-maghiară a șpăgilor din Vama Nădlac
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Digisport.ro
Restaurantul care le dă clienților o sticlă de vin scump gratis, dacă lasă telefoanele la intrare
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut o ofertă incredibilă
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Robert De Niro își deschide hotel lângă Vama Veche. Unde va fi și cât costă o noapte
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Capital.ro
Horoscop 17 aprilie 2024. Vărsătorii au parte de noroc pe toate planurile, Peștii sunt dezamăgiți în dragoste
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL! Alertă mondială! ÎNCEPE RIPOSTA
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro