Greșeala uriașă prin care mulți români pierd căldura din apartament. Ce să faci iarna la geamurile termopan

Greșeala uriașă prin care mulți români pierd căldura din apartament. Ce să faci iarna la geamurile termopan
Geamurile termopane, o soluție de căldură pentru iarnă?

Atunci când achiziționăm geamurile termopan, petrecem mult timp gândindu-ne la ce tip de fereastră să alegem. Majoritate a proprietarilor de locuințe vor alege automat geamurile duble. Cu toate astea, mulți nu realizează de fapt cât de benefic poate fi. Mai ales când ne îndreptăm spre lunile de iarnă. Continuați să citiți și aflați care este greșeala uriașă prin care mulți români pierd căldura din apartament. Îți vom spune ce să faci iarna la geamurile termopan ca să nu mai pierzi căldura.

Geamurile termopan, o soluție de căldură pentru iarnă?

După cum sugerează și numele, geamurile termopan duble sunt formate din două geamuri de sticlă cu o grosime de aproximativ 4 mm, separate de un spațiu. Acest spațiu este de obicei de 20 mm și este mult mai mare decât în cazul vechilor modele de geamuri duble.

În general, vă puteți aștepta ca noua dvs. unitate de fereastră să fie de aproximativ 28 mm. Poate nu știați, dar geamurile termopan duble au un geam suplimentar. În același timp, spațiul dintre aceste geamuri este umplut cu gaz Argon.

Acest gaz este cunoscut pentru faptul că este mai dens decât aerul și ajută la îmbunătățirea eficienței termice a ferestrei. Toate geamurile termopan duble vor fi evaluate și se va calcula un rating în funcție de eficiența tuturor componentelor ferestrei. Fereastra va fi apoi evaluată de la A+ la G, A+ fiind în partea superioară a scalei.

Cum pot geamurile termopan duble să vă țină casa caldă?

Există două motive principale pentru care geamurile duble sunt capabile să vă păstreze casa mult mai caldă în timpul lunilor de iarnă decât geamurile simple. Acestea sunt:

Geamurile termopan duble au o izolație mai bună

Stratul de gaz Argon din interiorul geamului dublu acționează ca un izolator și împiedică căldura să iasă prin ferestre. Testele au arătat că geamurile duble noi pot reduce pierderile de căldură din casa dumneavoastră cu până la 18%.

Este important de reținut că geamurile termopane duble ajută, de asemenea, la menținerea frigului afară. Așadar, este probabil că veți observa mult mai puține curenți de aer prin ferestre, ceea ce va contribui la menținerea unei case mult mai calde în această iarnă.

Controlul temperaturii este mult mai bun

Datorită eficienței termice a acestor ferestre, acestea oferă, de asemenea, proprietarilor de locuințe un control mult mai bun al temperaturii în casele lor, de asemenea. Acest lucru înseamnă că, în timpul lunilor de iarnă, vă va fi mult mai ușor să vă mențineți casa la temperatura caldă dorită.

Capacitatea de a face acest lucru se datorează, din nou, stratului izolator de gaz Argon din interiorul unității de ferestre. Așa cum am menționat mai sus, acest gaz va reduce pierderile de căldură, ceea ce, la rândul său, vă va menține casa caldă și vă va ajuta, de asemenea, să economisiți o sumă impresionantă și la facturile de încălzire.

Dar ce te faci când geamurile nu sunt duble?  Ce să faci iarna la geamurile termopan

Dacă nu aveți geamurile termopan duble, și simțiți că pierdeți căldura din casă, înseamnă, cel puțin, două lucruri. Primul ar fi că au fost montat prost, și atunci toată căldura, indiferent ce ați face, se va pierde.

Un al doilea aspect ar fi faptul că geamurile termopan nu sunt reglate cum trebuie, și tindem să credem că de fapt asta ar fi problema, nu montajul propriu-zis. În acest caz vorbim de greșeala uriașă prin care mulți români pierd căldura din apartament, și anume lipsa unui reglaj al geamurilor.

Dar, stai liniștit, că-ți spunem noi ce să faci iarna la geamurile termopan. Este foarte simplu ceea ce ai de făcut.

Va trebui să folosești un imbus, dar să fie de mărime și să răsucești fiecare din balamalele geamurilor. Răsucirea se va face dinspre garnitura de cauciuc spre interiorul camerei, și făcând asta geamurile termopan se vor departa de ramă.

De fapt, aceasta este și poziția optimă pentru geamurile în perioada de iarnă. În același timp le vei putea deschide mai ușor, și vei reduce și pierderile de căldură din casă. Și totul, doar cu un singur imbus și puțină răbdare.

Concluzie

Acum că ai aflat ce să faci iarna la geamurile termopan, ar fi cazul să-ți verifici geamurile și să ai grijă și de factura la energie. În ziua de azi, când prețurile au explodat, e mai bine să economisești, decât să ai pierderi, nu-i așa?

Urmăriți Playtech.ro și pe