27 sept. 2022 | 22:49

Greșeala uriașă pe care o fac multe femei când se demachiază. La ce pericol te expui

Utile
Greșeala uriașă pe care o fac multe femei când se demachiază. La ce pericol te expui
Greșeala uriașă pe care o fac multe femei când se demachiază

Ce greșeală uriașă fac multe femei când se demachiază. Dacă îți dorești să te trezești în fiecare dimineață cu pielea curată și strălucitoare, demachierea este un factor important. Pielii îi face bine simpla rutină a demachierii înainte de somn. Dacă dormi cu machiajul pe față, pielea poate deveni uscată, iar acneea și ridurile pot apărea. Nu în ultimul rând însă, lăsarea machiajului pe ochi poate să provoace și alte probleme, chiar și infecții oculare, iritații ale ochilor și ruperea genelor. Însă și demachierea trebuie făcută într-un mod corect. Iată cum!

Greșeala uriașă pe care o fac multe femei când se demachiază

Demachierea corectă trebuie făcută ținând cont de anumite aspecte. În primul rând, demachiantul zilnic folosit ar trebui să fie suficient pentru a îndepărta fondul de ten și fardul de obraz. Trebuie să masezi demachiantul pe față, apoi să îl lași să acționeze vreme de 15 secunde pe piele. Nu trebuie să uiți nici de zona bărbiei și de zona urechilor.

Apoi, trebuie să ștergi fața cu o dischetă demachiantă umedă, albă, din bumbac, în așa fel încât să poți vedea dacă într-adevăr tot machiajul a fost îndepărtat. Dacă fondul de ten aplicat este unul de lungă durată, se poate folosi și un demachiant suplimentar. Trebuie să demachiezi fața atunci când nu mai rămâne nici o urmă pe discheta demachiantă.

O greșeală frecventă este aceea de a te baza pe șervețelele demachiante, o metodă folosită de multe femei pentru a-și curăța tenul. După ce ai folosit un șervețel umed, probabil că ai impresia că ai scăpat de machiajul de pe față.

Nimic mai fals! Utilizarea regulată a șervețelelor demachiante îi poate face pielii mai mult rău decât bine. Bineînțeles, este mai bine să folosești un șervețel demachiant decât să dormi cu fața plină de machiaj. Însă acest lucru nu trebuie să devină nicidecum o rutină.

Cum demachiezi zona fină a ochilor

Șervețelele demachiante nu sunt însă suficiente pentru o curățare a feței. Ele sunt un instrument bun pentru a îndepărta machiajul de pe suprafața pielii, însă ele nu vor ajuta prea mult și în privința reziduurilor care se acumulează în pori. Dacă folosești șervețele demachiante pe bază de ulei, poți adăuga ulei suplimentar pe piele, iar asta ar putea crește riscul de erupții.

Rimelul și linerul sunt cel mai greu de îndepărtat de pe piele. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă, motiv pentru care machiajul se curăță prin mișcări ușoare și cu produse specifice. Dischetele de bumbac lasă în urmă fibre, astfel că se recomandă utilizarea unui tampon de bumbac, dar și a unui demachiant pe bază de ulei.

Ele sunt utile mai ales în cazul rimelului rezistent la apă. Tampoanele preînmuiate sunt foarte bune și pentru zona fină a ochilor. Trebuie să le ții peste pleoape și gene vreme de zece secunde, ca să oferi timp demachiantului să se dizolve înainte de ștergere. Atunci când folosești eyeliner sau rimel rezistent la apă, trebuie să schimbi demachiantul clasic cu unul special conceput pentru aceste produse. Altfel, va trebui să freci atât de tare pentru a șterge mascara, încât genele ar putea să se rupă.