12 ian. 2022 | 11:07

Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele cu ciorba. Ingredientele care strică rețeta, gustul nu va mai fi același

Diverse
Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele cu ciorba. Ingredientele care strică rețeta, gustul nu va mai fi același
Atentie la aceste ingrediente

Ciorba este destul de simplă. Nu există tehnici complicate de gătit, așa că nu există nicio scuză pentru o oală de ciorbă cu un gust rău. Tot ceea ce este necesar sunt puțină atenție și considerație. Nimic nu este mai reconfortant decât o oală mare de ciorbă care fierbe la foc mic. Fie că este simplă sau complicată, groasă sau cu bucăți, acră sau dulce, iată câteva greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când faci ciorbă.

Greșeli pe care le faci când gătești ciorba

Fierberea poate face carnea și legumele să se usuce și să devină prea fierte. Fierberea la foc mic nu numai că gătește ingredientele până când acestea devin fragede, dar permite și aromelor din ierburi și condimente să infuzeze lichidul, iar carnea și legumele absorb o parte din acel lichid condimentat, contribuind în același timp cu o parte din propriile lor arome înapoi.

Pe măsură ce oala fierbe, o parte din lichid se evaporă, ceea ce face ca aromele să devină mai concentrate și să se intensifice. Așadar, fierbe la foc mic.

Prea multă sau insuficientă sare

Dacă pui sare la începutul gătitului, este aproape garantat că vei avea o ciorbă sărată. Pe măsură ce  se fierbe, aromele se intensifică. Probabil că oricum nu vei avea nevoie de prea multă sare. Nu uita, ai răbdare și așteaptă până la sfârșit pentru a o condimenta. Nimic nu este la fel de crucial ca și condimentarea corectă.

Gătești prea mult legumele

Încearcă să eviți să gătești prea mult legumele, adăugându-le în funcție de timpul de care au nevoie pentru a fi gătite. Indiferent de ceea ce cred oamenii, prepararea ciorbei este un proces gradual. Pentru mai multă profunzime a gustului, adaugă mai întâi legumele care trebuie să se gătească cel mai mult timp. Lasă-le să se gătească un timp înainte de a adăuga legumele care necesită cel mai puțin timp de gătire.

Prea mult leuștean

Când pui prea mult leuștean la ciorbă, celelalte arome nu se mai simt. Ai grijă cu verdețurile, pentru că pot inhiba orice altă aromă și cu siguranță nu ți-ai propus să faci ciorbă de leuștean.

Combină-l cu pătrunjel pentru o aromă mai interesantă și nu pune niciodată mai mult de o legătură jumătate la fiecare oală de ciorbă.

 

Parteneri
Se schimbă regulile de călătorie în Marea Britanie. Cum vei intra de anul acesta în Anglia
Redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Traian, cuceritorul Daciei. Cenușa lui a fost împrăștiată într-un loc important pentru români
Click.ro
Județul cu cea mai scumpă apă potabilă din România: metrul cub costă peste 10 lei, fără TVA. Unde e cel mai mic preț
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Ororile la care a fost supusă Monica Gabor la 16 ani, când a ajuns pe mâna interlopilor. Ce s-a întâmplat cu cel care a vândut-o pentru 1.000 de dolari
Unica.ro
Pe ce și-au cheltuit vedetele de la Hollywood primul salariu
EVZ.ro
Bănel Nicoliță, surprins de ziua lui de naștere! Cine l-a așteptat acasă, la miezul nopții
Spynews
UE ne va da ordin. Victorie istorică pentru Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar de avocata sa
Capital.ro
Cum arată și cât te costă să dormi în casa lui Tudor Chirilă, la Porumbacu de Sus. Imaginile sunt idilice: iubita lui a pus murături pentru turiști, el face tabere de creație, iar copiii se bucură de natură
Avantaje
SE SCHIMBĂ TOT în legea pensiilor! ANUNȚ OFICIAL
Mediaflux
Marian Drăgulescu se căsătorește! Fostul sportiv a anunțat data la care va avea loc marele eveniment 
Spynews.ro
Motivul pentru care Cuza de la Noaptea Târziu a refuzat să își viziteze părinții timp de 2 ani. Ce s-a întâmplat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro