Cea mai mare greşeală pe care o fac românii când prepară ciorba. Când trebuie adăugată sarea, de fapt

Cea mai mare greşeală pe care o fac românii când prepară ciorba. Când trebuie adăugată sarea, de fapt
Ce greseala fac romanii atunci cand prepara ciorba

În timpul sezonului tomnatic, nimic nu se compară cu o ciorbă caldă și bună care să ne încălzească sufletele. Cu toate acestea, aceasta este greșeala pe care toți românii o fac atunci când pregătesc supa sau borșul. Trucul genial pentru ca rețeta să iasă gustoasă.

Secretul pentru a face cea mai bună ciorbă

Suntem în plin sezon ploios și, când noiembrie ne bate la ușă, ne gândim la tot felul de rețete gustoase și sățioase, preparate delicioase și calde care să ne încălzească sufletul în cea mai gri perioadă a anului. Cui nu-i place o supă sau ciorbă făcută ca la mama acasă? Fie că vorbim de găluște, perișoare, vită sau burtă, ciorbele nu pot ieși altfel decât senzaționale.

Cu toate acestea, gospodinele care folosesc bulion pentru a da un plus de savoare ciorbelor trebuie să țină cont de anumite sfaturi, deoarece ceea ce poate părea o rețetă simplă poate deveni mult mai complicată dacă nu respectăm câțiva pași esențiali.

Atunci când ai musafiri sau pur și simplu vrei să-ți impresionezi familia cu un preparat cald delicios, specialiștii îți recomandă să folosești carne de pasăre. Astfel, bulionul va fi încărcat cu nutrienți, precum calciu și magneziu, și veți obține o aromă savuroasă.

Ce legumă folosești pentru a absorbi excesul de sare din ciorbă sau supă

Un alt truc important de bifat este înlăturarea spumei. În timpul fierberii, legumele si carnea de pui emană o spumă pe care trebuie să o îndepărtați cu o paletă. În caz contrar, supa va avea un gust puțin mai amar, lucru pe care nicio gospodină nu și-l dorește.

Un alt secret genial pe care puțini români îl știu este momentul în care supa trebuie dreasă. Nu adăugați niciodată sare în timp ce gătiți ciorba. Acest pas trebuie făcut la sfârșit, când bulionul este aproape gata.

Motivul este unul extrem de simplu. În acest fel te vei asigura că sarea nu se „dizolvă” în timpul gătirii. Pe de altă parte totul trebuie făcut cu măsură. Nu puneți prea multă sare, deoarece atunci gustul supei va avea de suferit.

Este important de știut faptul că poți folosi o anumită legumă pentru a drege gustul supei, dacă preparatul este prea sărat sau condimentat. Este vorba despre cartofi. Tot ce trebuie să faci este să tai cartoful în bucățele și să le adaugi în mâncare. Bucățile vor absorbi sarea în exces pe măsură ce se gătește, lăsând amidonul în mâncare care va dilua și mai mult sărătura.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI