Dacă îți place să prepari ciorbe sau supe acasă, în propria ta bucătărie, fără îndoială te-ai lovit și tu de problema intensificării gustului lor. Majoritatea româncelor folosesc borș sau zeamă de lămâie pentru a acri compozițiile cu legume sau carne. Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele cu ciorba. Trebuie să știi și tu acest detaliu.
Ciorbele și supele se numără printre cele mai populare mâncăruri gătite de gospodinele din țara noastră. Indiferent dacă sunt cu legume sau carne, româncele se pricep să le ofere un gust special. Pe lângă faptul că sunt sățioase, se pot prepara și într-un timp foarte scurt, în special cele pe bază de verdețuri.
Pentru a intensifica aroma ciorbelor, cele mai multe gospodine folosesc borș sau zeamă de lămâie. Există, însă, o greșeală care, dacă este comisă, strică tot gustul mâncărurilor. Are legătură cu momentul în care se adaugă borș în ciorbă. Dacă ingredientul nu este introdus în compoziție la momentul potrivit, mâncarea va avea gust rău.
Cele mai experimentate gospodine recomandă adăugarea borșului în ciorbă când procesul de gătire se apropie de etapa finală. După ce toate legumele și/sau carnea au fiert, pune câteva linguri de borș acru în compoziție. Lasă, apoi, mâncarea să mai fiarbă timp de 10, maximum 15 minute.
În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum să prepari borș de casă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Modul de preparare este foarte simplu. Dacă respecți instrucțiunile de mai jos, nu ar trebui să te confrunți cu dificultăți.
Ingrediente:
Mod de preparare:
După ce amestecul se limpezește, borșul este gata. Îl poți depozita în sticle sau recipiente. Atenție, însă! Ai grijă ca acestea să nu fie din plastic. Poți depozita sticlele sau recipientele cu borș la frigider sau într-un spațiu cu temperaturi scăzute. După ce lichidul se răcește, îl poți folosi ori de câte ori ai nevoie în ciorbe sau supe, după preferințe.