În perioada mai rece a anului, gospodinele încearcă tot felul de rețete bogate în calorii, pentru a îmbogăți masa de prânz sau cea de cină. Ciorbele și supele sunt, fără îndoială, vedetele acestui sezon, iar atunci când adaugi borș, preparatul capătă un plus de savoare. Ce greșeală fac gospodinele atunci când urmează acest pas.
Unul dintre cele mai populare preparate culinare tradiționale este borșul, extrem de faimos în Europa de est și Asia de Nord. Sub forma unei supe acre, borșul dă un plus de savoare preparatelor lichide, chiar dacă rețetele diferă de la o zonă la alta.
De exemplu, momentul în care borșul se adaugă în ciorbă trebuie să fie același indiferent de rețeta de borș folosită. Este important să ții cont de faptul că borșul trebuie adăugat în ciorbă sau supă la finalul rețetei.
De asemenea, trebuie să fii atent la ce cantitate de borș o folosești în ciorbă, în funcție de cât de acru este borșul, dar și în funcție de preferințele fiecăruia. După ce vei pune borșul în supă, îl lași la fiert, la foc mic, pentru încă 10 sau 15 minute, cât să mai clocotească o dată.
Citește și Când se pune borșul în ciorbă, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine
Borșul are un gust senzațional și poate fi pregătit în intimitatea propriei bucătării. Pentru a prepara borșul la tine acasă, ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le găsești, cu siguranță, la tine în cămară sau în frigider.
Într-un bol de dimensiuni medii cu capac vei pune puțină apă rece, tărâțele și pâinea neagră, ruptă bucăți mici. Lasă totul la dospit, timp de două zile.
Mai târziu, vei adăuga restul de tărâțe, trei linguri de mălai și leușteanul. Peste ingrediente, vei turna apă fierbinte și vei amestecă apoi, de două, trei ori pe zi.
Vasul trebuie ținut la un loc călduț. După ce se va limpezi, lichidul se toarnă în recipiente de sticlă și se păstrează la frigider.
Citește și Ciorba ta se strică prea repede în frigider? Greșeala banală pe care o faci, de fapt